avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitionare masina?!?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitionare masina?!?

Buna dimineata,

Imi poate spune cineva de unde pot afla in ce conditii se poate achizitiona in Romania o masina de catre un cetatean german (fara resedinta in Romania sau permis de munca/sedere), dar care este Administrator al unei persoane juridice romane cu actionariat strain?

Sau: daca exista o masina contractata prin leasing, de catre o alta firma din cadrul unui holding, masina care urmeaza a fi achitata integral in luna August 2008, care este procedura de achizitionare a acesteia de catre o alta firma din acelasi holding, sau chiar de catre Administratorul acestei firme (aceeasi persoana de care vorbeam mai sus): este suficient numai un contract de vanzare-cumparare intre cele 2 firme sau intre prima firma si administrator- pers. fizica? Asigurarea si inregistrarea se poate face pe numele lui in acest caz?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:49, 18 Iulie 2008
cel mai bine ar fi ca sa cumparati o masina pe numele firmei al carei actionar este cetateanul german.
transferul vehiculelor de la o firma la alta se poate face prin contract de vanzare-cumparare.
Toate aceste modificari pot fi facute pe pers. juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de bunuri pfa -pf loriel loriel In urma cu 4 ani sotul meu, in calitate de PFA, a achizitionat o masina in leasing. In aceasta toamna contractul de leasing expira si dupa terminarea ratelor ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni administrator la o societate comerciala, daca cumpar actiuni/ parti sociale? bombonel23 bombonel23 Buna ziua. Sunt cetatean strain, de origine turca. Doresc sa achizitionez actiuni/ parti sociale la o societate comerciala si totodata sa devin si ... (vezi toată discuția)