avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie in Europa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie in Europa

Am inteles ca asigurarea obligatorie a locuintelor se aplica si in alte tari din Europa. Doresc sa aflu care sunt riscurile pe care le acopera, daca primele platite sunt fixe ca in cazul Romaniei sau se calculeaza in functie de anumite criterii, eventual sa imi recomandati un site unde sa gasesc mai multe informatii. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:16, 2 Iunie 2011
primele sunt fixe nau cum sa creasca
Doriti sa stiti daca in alte tari sunt alte tarife sau ce anume? In Romania politele obligatorii de asigurare a locuintelor acopera doar trei riscri: inundatii catastrofale, alunecari de teren si cutremure iar primele se platesc in functie de materialul din care sunt construite in doua tipuri. Pentru casele din caramida sau beton se platesc 20 euro si se despagubesc maxim 20000 euro iar pt cele din chirpici , paianta sau lemn se platec 10 euro si se despagubesc maxim 10000 euro.
Daca doriti detalii despre legislatia din alte tari, referitoare la asigurarile obligatorii, este aproape imposibil sa aflati aici.Sfatul meu este sa contactati cu acest subiect, unul din forum-urile existente in tara care va intereseaza, create de romanii ce se afla deja acolo.Astfel puteti afla mult mai multe detalii de care aveti nevoie, pentru a va acomoda cat mai repede si confortabil, eliminand stresul intrarii in necunoscut.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinte raza23 raza23 buna ziua,ptr asigurarea obligatorie care este termenul limita si valoarea ptr un apartament cu 2 camere? va rog! (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)