avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Am rugamintea sa-mi spuneti daca prin incetarea contractului de munca art65 alin1 se beneficiaza de somaj.
si ce acte trebuie din partea angajatorului.
Cel mai recent răspuns: diana40 , utilizator 20:31, 2 Iunie 2011
diana40 a scris:

Am rugamintea sa-mi spuneti daca prin incetarea contractului de munca art65 alin1 se beneficiaza de somaj.
si ce acte trebuie din partea angajatorului.

Mentionez ca , contractul a fost pe perioada determinata.
Iar angajatorul si-a asumat raspunderea sa dea 3 salarii.
1. Daca v-a incetat CIM cu art.65 (1) din Codul muncii (desfiintarea postului) uteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Angajatorul trebuie sa va inmaneze decizia de concediere, adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul Dita88 Dita88 care e procedura in cazul in care o societate doreste sa bage in somaj pe un angajat? (vezi toată discuția)
La cat timp dupa incetarea ccc trebuie depuse actele la somaj si care sunt pasii pentru aceasta? crynarusu crynarusu Buna ziua fetita mea inplineste 2 ani pe 3 aprilie,as vrea sa stiu care sint pasi pe care treb sa ii urmez ptr a depune actele de somaj?dupa terminarea cic in ... (vezi toată discuția)
Somaj 2011 suciugeorgeta suciugeorgeta Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta ... (vezi toată discuția)