avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Buna ziua.Am vandut apartament +garaj, care a fost al parintilor.Apartamentul a afost intabulat, dar garajul are numai actele de proprietate , dar nu este intabulat, fiind achizitionate la date diferite.Exista posibilitatea ca actualul cumparator sa cumpere acest imobil + garaj, cu un singur contract de vanzare cumparare si sa intabuleze el direct garajul?(pentru a evita taxele suplimentare, birocratia)Cum se procedeaza?In scita apartamentului exista si garajul trecut, cu suprafata, etc...
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:16, 3 Iunie 2011
Luati legatura cu un cadastrist, care va rezolva foarte repede situatia.
In lipsa cadastrului si a intabularii garajului, este foarte posibil ca niciun notar sa nu va poata instrumenta actul.
NETUL E CA MELCUL..
Adica, romaneste, pote noul cumparator sa intabuleze direct, pentru a scuti bani si timp?
Tot ...romaneste: ati vandut ori urmeaza sa vindeti? nu de alta, dar intai afirmati ca ati vandut, apoi intrebati daca "actualul cumparator ...poate cumpara"...
Daca gasiti un notar care sa accepte autentificarea unui contract pe baza actelor pe care le detineti (mai bine spus, pe care nu le detineti, in speta referindu-ma la lipsa intabularii pt garaj) - si daca cumparatorul se obliga, prin contract, sa faca toate demersurile pentru intabularea garajului, este meritul dumneavoastra.
Personal, ma indoiesc ca veti gasi un notar dispus la autentificarea unui asemenea document, dar... va doresc succes!
Vandut, facut precontract, luat avans si cand am ajuns la notar am aflat si noi , ca in mormanul de acte al parintilor nu exista actul de intabulare...
Deci nu e vandut, precontractul nu inseamna ca ati vandut, doar ca va obligati sa vindeti. Daca in planul cadastral care a stat la baza intabularii apartamentului figureaza si garajul, este o eroare materiala (ar fi trebuit intabulat si garajul la data dobandirii acestuia). Pe scurt, nu se poate vinde un bun imobil neintabulat.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament neintabulat mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna ziua! Imi puteti spune, va rog cum se procedeaza in situatia in care se doreste sa se vanda un apartament neintabulat? (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara ContSters89081 ContSters89081 In 1999 am achizitionat doua proprietati aflate in acelasi imobil dar de la doi proprietari diferiti O proprietate (apartamentul) prin contract de schimb si ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)