avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Buna ziua.Am vandut apartament +garaj, care a fost al parintilor.Apartamentul a afost intabulat, dar garajul are numai actele de proprietate , dar nu este intabulat, fiind achizitionate la date diferite.Exista posibilitatea ca actualul cumparator sa cumpere acest imobil + garaj, cu un singur contract de vanzare cumparare si sa intabuleze el direct garajul?(pentru a evita taxele suplimentare, birocratia)Cum se procedeaza?In scita apartamentului exista si garajul trecut, cu suprafata, etc...
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:16, 3 Iunie 2011
Adica, trebuie sa-l intabuleze (garajul) intai parintii si apoi sa-l re-intabuleze (in urma vanzarii,) actualii cumparatori....Multumesc.
De acord cu opinia utilizatorului narcisa_salb...
Poate fi o eroare materiala, a carei indreptare o solicitati dumneavoastra, mostenitorii parintilor. Dupa intabulare si efectuarea vanzarii, nu urmeaza o "reintabulare", ci doar o inregistrare a noilor proprietari, in ACEEASI CARTE FUNCIARA.
Iertati-ma, dar am impresia ca va prefaceti ca nu intelegeti.
=D>=D>=D>
E nou pentru mine tot ce tine de acte de proprietate, iar daca sugerati altceva(;)), pot sa spun ca nu v-ati facut forte clar inteles;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament neintabulat mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna ziua! Imi puteti spune, va rog cum se procedeaza in situatia in care se doreste sa se vanda un apartament neintabulat? (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara ContSters89081 ContSters89081 In 1999 am achizitionat doua proprietati aflate in acelasi imobil dar de la doi proprietari diferiti O proprietate (apartamentul) prin contract de schimb si ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)