avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare si plata CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare si plata CM

Pe perioada concediului medical se suspenda CIM? Daca da atunci plata pe zilele de CM cum se efectueaza?
Daca se suspenda cf art 50 b, atunci de ce se precizeaza la art 49 (2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator? Va multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 26 Ianuarie 2009
Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca nu este de natura salariala, desi se trece pe acelasi stat de plata.
Banuiesc ca sunteti noua in meserie. Succes!
Asta stiam. Intrebarea se refera la cu totul altceva. :(
Din motive medicale cim se va suspenda conform art 50b.
. Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta dupa cum urmeaza:

A. de catre angajator, in functie de numarul de angajati avut la data ivirii incapacitatii temporare de munca a asiguratului, astfel:

a) pâna la 20 de angajati, din prima zi pâna in a 7-a zi de incapacitate temporara de munca;

b) intre 21-100 de angajati, din prima zi pâna in a 12-a zi de incapacitate temporara de munca;

c) peste 100 de angajati, din prima zi pâna in a 17-a zi de incapacitate temporara de munca;

B. din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS), incepând cu ziua urmatoare celor suportate de angajator, conform lit. A, si pâna la data incetarii incapacitatii temporare de munca a asiguratului sau a pensionarii acestuia.

Multumesc frumos pt raspuns. In legatura cu art 49 (2) ce puteti sa-mi spuneti?
Am un angajat care a intrat in concediu medical din data de 17.07.2008 pana pe data de 25.07.2008. Certificatul medical a zis ca o sa-l aduca luni 21.07.2008. Este legal daca fac o decizie in care spun ca salariatul are CIM suspendat pe perioada 17.07.2008 - 25.07.2008, fara sa mai fac decizie de suspendare si apoi de incetare a suspendarii?

Alte discuții în legătură

Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ene nina ene nina Buna ziua. Pana la data de 23.07.2011 am beneficiat de concediu de maternitate, in luna a 7(saptea) am trimis la vechiul loc de munca o scrisoare de ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim ContSters147006 ContSters147006 Ne aflam in urmatoarea situatie: un salariat a intervenit cu CM din ziua incetarii CIM. Am modificat data de incetare cu ultima zi a CM dar vine cu un alt CM ... (vezi toată discuția)