ene nina a scris:
Buna ziua.
Pana la data de 23.07.2011 am beneficiat de concediu de maternitate, in luna a 7(saptea) am trimis la vechiul loc de munca o scrisoare de recomandare cu confirmare de primire o cerere de incetare a contractului de munca la cere nu am primit nici un raspuns.
As dori sa stiu cum pot sa stiu cum pot sa intru in posesia carti de munca,de la vechiul loc de munca?
Din pacate, incetarea contractului individual de munca nu poate avea loc prin intermediul unei cereri trimise prin posta. Incetarea contractului individual de munca (CIM) in cazul tau poate fi fie prin acordul partilor fie prin demisie. In primul rand, in perioada in care ai fost in concediu de maternitate (crestere copil) contractul este suspendat. Recomand ca, in prima instanta sa faci o cerere prin care sa inceteze suspendarea contractului de munca dupa care fie iti dai demisia (depui o cerere de demisie care trebuie sa aiba nr de inregistrare din registrul societatii- dovedeste ziua in care a fost depusa) fie faci o cerere de incetare a contractului, prin acordul partilor care trebuie sa fie semnata si de seful tau.
Deosebirea dintre demisie si incetarea CIM prin acordul partilor este ca, in cel de al doilea caz, exista posibilitatea ca partile sa renunte la perioada de preaviz astfel incat CIM poate inceta in ziua semnarii cererii de ambele parti.
In ceea ce priveste cartea ta de munca, incepand cu 1 ianuarie 2011 cartile de munca au fost abrogate. Era obligatia angajatorului sa le depuna la ITM pentru a fi prelucrate si apoi duse la Casa de Pensii pentru a fi scanate. In cazul in care cartea ta de munca a fost deja prelucrata/scanata atunci ar trebui sa fie la angajatorul tau. In caz contrar, ea este inca la Casa de Pensii si poti merge acolo sa intrebi cand va fi gata.