avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

Buna ziua.

Pana la data de 23.07.2011 am beneficiat de concediu de maternitate, in luna a 7(saptea) am trimis la vechiul loc de munca o scrisoare de recomandare cu confirmare de primire o cerere de incetare a contractului de munca la cere nu am primit nici un raspuns.
As dori sa stiu cum pot sa stiu cum pot sa intru in posesia carti de munca,de la vechiul loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 11 Septembrie 2011
tudorvaleriu a scris:

freeelis, raspunsul era pentru "nefertirising" care a scris:

...Recomand ca, in prima instanta sa faci o cerere prin care sa inceteze suspendarea contractului de munca...

ubi lex non distinguit nec nos distinguere debemus ... :bow:

tudorvaleriu a scris:

freeelis, raspunsul era pentru "nefertirising" care a scris:

...Recomand ca, in prima instanta sa faci o cerere prin care sa inceteze suspendarea contractului de munca...

Atunci cand o persoana doreste sa se intoarca la munca dupa ce a fost in concediu de maternitate face o cerere prin care spune ca doreste sa se intoarca la munca incepand cu data de... In urma cererii pe care o depune persoana respectiva angajatorul elibereaza o decizie prin care inceteaza suspendarea CIM-ului incepad cu data scrisa de persoana pe cerere. La asta m-am referit cand am scris cele de mai sus
nefertirising:

1. Codul muncii spune:
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...
2. - In aceasta situatie nu se face cerere de suspendare a CIM si nici cerere de incetare a suspendarii CIM.
- Este suficienta prezentarea certificatului medical si apoi prezentarea la serviciu in prima zi de dupa ultima zi de concediu medical.

3. - Ce spuneti dvs. este corect in cazul suspendarii CIM pentru a intra in CCC pana la 2 ani.
- In acest caz suspendarea CIM se face la cererea salariatului (art.51(1), lit.a) din Codul muncii) deci si incetarea suspendarii se face tot la cerere.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm amana eliberarea carnetului de munca catalinion84 catalinion84 Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema: -pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ginnyy ginnyy Am urmatoarea situatie: CIM urmeaza sa inceteze prin acordul partilor la o data stabilita de salariat si angajator de comun acord. Insa, in aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)