avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cote parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cote parte

as dori sa stiu daca in cazul unui concubinaj care a durat mai mult de 30de ani, in urma caruia s-au nascut doi copii, unul are 37de ani iar celalalt 31 de ani. dupa decesul tatalui ce cota parte are fiecare din apartamentul lasat de tata. Precizez ca mama lor mai traieste inca. Cat are fiecare in parte. Multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:04, 2 Iunie 2011
Daca cei 2 copii au fost recunoscuti de tata mostenesc 1/2 fiecare din masa succesorala ramasa la data decesului defunctului in cazul in care acesta nu a lasat testament.Concubina nu are vocatie succesorala.
Depinde cine este proprietarul apartamentului in acte, daca a fost cumparat de cei doi in coproprietate (sunt trecuti amandoi pe contract), se mosteneste doar jumtatea tatei, de catre cei doi copii in cote egale. Daca este doar tatal pe contract, copiii vor mosteni in cote egale (1/2 fiecare) intregul apartament, iar daca pe contract este doar mama, copiii il vor mosteni la decesul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate casa Corina6 Corina6 Apartamentul este construit si platit de ambii mei parintii in timpul casatoriei lor . Pe act apar ca coproprietari . La sucesiunea dupa decesul tatei , suntem ... (vezi toată discuția)
Mostenire Magdutza007 Magdutza007 Ma numesc Tanasa Magdalena, am 35 ani. Sunt casatorita de 13 ani si sotul meu(mai mare ca mine cu 20 ani) are o casatorie anterioara. Noi doi avem un baiat de ... (vezi toată discuția)
Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)