avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate casa

Apartamentul este construit si platit de ambii mei parintii in timpul casatoriei lor . Pe act apar ca coproprietari . La sucesiunea dupa decesul tatei , suntem 3 copii in viata mama va mosteni 50% din apartament ? Corina
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:16, 11 Decembrie 2015
Mama va avea in total (62,5o % din apartament):
- dreptul ei de proprietate pentru 50% din apartament
- si 1/4 (adica 25%) din masa succesorala (din cei 50% ai tatalui)

Restul de 3/4 (adica 75%) din masa succesorala (compusa dintr-o jumatate de apartament) se imparte in mod egal la numarul descendentilor.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
trandafir2, moderator
Sotul supravietuitor mosteneste 1/4 iar copiii 3/4 din masa succesorala.
Cum parintii detineau in coproprietate apartamentul atunci succesiunea se va face pe 1/2 din proprietate.
In cazul de fata fiecare va mosteni cate 25 % din 1/2 apartament.
Adica mama va detine in final 75% din apartament (50% cota ei plus 25% din cota sotului).
cyan a scris:

Adica mama va detine in final 75% din apartament (50% cota ei plus 25% din cota sotului).

Mama va detine in final 62,5o % din apartament (50%+12,5o%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire elenam23 elenam23 In urma decesului mamei mele, tatăl meu a primit 75% din moștenire, iar eu restul de 25%. El a decis sa îmi cedeze 25%, astfel încât sa avem fiecare câte ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)
Cote succesorale andrei7radu andrei7radu Buna ziua. O intrebare va adresez. O sa fiu scurt si la obiect, nu vreau sa incurc: Tata, mama, doi copii (parinti casatoriti, copii comuni) Tata > ... (vezi toată discuția)