avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Ma numesc Tanasa Magdalena, am 35 ani. Sunt casatorita de 13 ani si sotul meu(mai mare ca mine cu 20 ani) are o casatorie anterioara. Noi doi avem un baiat de 12 ani - Alexandru, suntem casatoriti de 7 ani.
Din casatoria anterioara el are un baiat de 27 ani, casatorit- Emanuel.
cand sotul a divortat de fosta sotie, la partaj a cedat partea care ii revenea de drept baiatului Emanuel.
Noi am cumparat un apartament dupa trei ani de concubinaj dar pe contractul de vanzare cumparare suntem trecuti amandoi in procente egale.
intrebarea mea este umatoarea:
Emanuel are dreptul, dupa decesul nostru la acest apartament?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:52, 14 Aprilie 2009
Baiatul sotului dumneavoastra mosteneste numia averea tatalui sau, in cazul de fata jumatate din apartament.
Da, baiatul sotului dvs. din casatoria anterioara are vocatie succesorala, dar numai la cota de 1/2 din apartament. A nu se intelege ca baiatul din prima casatorie are dreptul la jumatate din apartament, si dvs. aveti vocatie, presupunand ca sotul moare primul.

Sotul supravietuitor vine la succesiune cu fiecare clasa de mostenitori legali; el nu inlatura si nu este inlaturat de mostenitorii din clasa chemata la mostenire.

In esenta, jumatatea sotului din apartamentul pe care-l detineti impreuna se va imparti intre dvs. si cei coi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori sa stiu cum se procedeaza tatal meu a murit,mama ... alexandru0520 alexandru0520 Buna ziua,as dori sa stiu cum se procedeaza Tatal meu a murit,mama s a recasatorit cu un barbat care are o fata si un baiat din prima lui casatorie si ... (vezi toată discuția)
Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)