avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav

Avem nevoie de un sfat.

Fiul nostru are certificat de handicap gradul grav, cu drept de insotitor.
Anul trecut sotul meu a luat indemnizatia de insotitor. Anul acesta directia copilului, la solicitarea primariei (pe motiv ca eu sunt in concediu de crestere copil), ne trimite respingerea cererii pentru indemnizatia de insotitor (cerere anterior aprobata).

Stiu ca nu procedeaza legal, stiu ca in Bucuresti si in Timisoara aceasta indemnizatie se plateste in continuare.

Am primit raspunsul scris de la protectia copilului prin care i se refuza sotului meu indemnizatia de insotitor in temeiul art.2 alin (4) din Ordinul 432/2007, articol care face referire la alte situatii, dar nu la situatia in care ma incarez eu (si anume art.12 alin (1) lit. a) din Legea 448/2006, republicata).

Am refacut cererea pentru indemnizatie conform art.42 alin. (4) din Legea 448/2006, intrucat refuzul lor nu are baza legala dar nu ma astept, desigur, la un raspuns pozitiv. Banuiesc ca nu le spun o noutate.

Ce pot face pentru a obtine aceasta indemnizatie la care are dreptul fiul meu?

Va multumim !

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza ... CatalinaBonciu CatalinaBonciu Unde as putea face sesizare pt primarie dacă primarul refuza angajarea mea ca asistent personal. Soțul este încadrat în gradul de handicap grav cu asistent ... (vezi toată discuția)