Buna ziua,
Iata care este problema cu care ma confrunt.
Acum 5 zile veneam de la niste rude din Arad iar in localitatea Zam din jud. Deva sunt oprit de un chipaj de politie. Fara sa se legitimeze, si cand spun asta ma refer la faptul ca politistul nici macar nu a spus cum se numeste (a precizat totusi ca o sa vad numele pe procesul verbal), unul dintre cei doi politisti mi-a cerut documentele si dupa ce le-a verificat m-a rugat (era bine daca ma ruga) sa il urmez sper masina politiei. Pe drum (10 metrii) mi-a explicat cum ca am depasit pe linia continua la aproximativ 700 metrii distanta de masina de politie si implicit de politisti. Le-am explicat ca nu se poate asa ceva, ca am depasit regulamentar, insa a tinut sa ma asigure ca nu e dupa mine, e dupa el si as face bine sa las 100 euro in talon daca vreau sa raman cu permisul.
Acum sa nu intelegeti ca as fi un exemplu de corectitudine si nu as fi preferat sa dau banii aia pentru permis, insa in cazul meu, nesavarsind nici o abatere de la codul rutier mi s-a parut penibil sa platesc 400 RON (spaga) pentru ceva inexistent.
Ajung la masina de politie, la usa din dreapta, politistul care m-a oprit imi spune sa vin pe partea soferului cu ce am vorbit. Ma intorc la masina nervos, iau telefonul, deschid camera si incerc sa ii filmez atunci cand vroiau banii. Dupa ce am ajuns insa la masina de politie pe partea soferului acesta si-a dat seama de intentia mea si mi-a spus (defapt a tipat) sa ma intorc la masina ca nu am ce cauta la masina de politie, asta dupa ce celalalt politist imi spusese contrariul. Dupa inca 30 de secunde in care dl politist a tipat incontinuu am plecat inapoi la masina si am asteptat sa vad ce se intampla in continuare.
La vreo 15 minute de la acest incident politistul aflat la volanul masinii de politie vine la masina spunandu-mi ca sunt inregistrat cu un reportofon si sa am grija ce spun. INCREDIBIL. Am spus ca daca tot sunt inregistrat sa il intreb de ce a tipat la mine si de ce m-a trimis inapoi la masina daca colegul lui m-a fortat practic sa vin langa masina de politie, iar aceasta s-a dat oarecum de gol spunand ca nu e treaba lui ce mi-a spus colegul si ca acum vorbesc cu el. Pe tot parcursul discutiei a avut un ton jignitor, ironic la adresa mea, evidentiind de cateva ori faptul ca intre noi 2 exista o mare diferenta!?!? (vom vorbi si despre asta) Dupa asta mi-a spus ca permisul mi-a fost retinut timp de 30 de zile si mi-a citit procesul verbal. Din nou, la intrebarea cum va numiti, aveti o legitimatie? un numar matricol? a refuzat sa raspunda sustinand ca numele lui este trecut pe procesul verbal.
Mi-a citit procesul verbal, l-am semnat insa la mentiuni am trecut cam jumatate din textul scris aici, toate abaterile pe care le-a comis inclusiv faptul ca nu am depasit in zona indicatorului de depasire interzisa.
Acum sa revenim la diferenta dintre mine si politistul in cauza. Pe procesul verbal a trecut o amenda de 335 lei, care inseamna 5 puncte de amenda, in 48 de ore insa pot plati 136, jumatate din 335. Misto nu? Din cauza acestui mic amanunt care evidentiaza faptul ca dl politist care m-a amendat nu a terminat probabil nici cele 4 clase primare, nu am putut plati amenda in cele 48 de ore. Intentionam sa fac acest lucru dupa care sa contest procesul verbal pentru ca in cazul in care pierdeam sa nu fiu nevoit sa platesc toata amenda.
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
polarbear2 , utilizator
22:22, 2 Iunie 2011