Am primit si eu o amenda pentru depasirea vitezei legale la iesirea dintr-o localitate. S-ar ridica urmatoarele chestiunii in vederea contestarii ei:
- initial agentul de politie a venit si doar mi-a cerut actele, fara a mentiona contraventia savarsita; ulterior, la aproximativ 5 minute, a revenit si mi-a precizat ca am fost oprit "pentru viteza", fara a se mentiona alte detalii.
- masina de politie era plasata in afara localitatii la momentul in care m-a surprins, dupa indicator si era mascata de tufisuri.
- am fost chemat la masina de politie pentru a mi se prezenta Procesul Verbal;
- fara sa fiu intrebat, politistul a completat la rubrica "obiectii" cu "nu exista"; ulterior, la protestele mele mi-a inmanat procesul verbal sa imi scriu singur eventualele obiectii.
- l-am chemat la masina de politie alaturi de mine pe cel care ma insotea, dar agentul l-a trimis inapoi si a zis ca nu-l va lasa sa-l mentionez ca martor;
- nu mi s-au prezentat la final cele mentionate in procesul verbal, doar am fost invitat sa semnez de luare la cunostiinta;
Pe care aspect dintre cele de mai sus ar putea fi anulat procesul - verbal? Multumesc anticipat!
Iar ca si perla, domnul politist mi-a zis: "lasa, ca daca aveti nemultumiri, le scrieti judecatorului in plangerea penala"
am atacat si eu un proces verbal de contraventie de genu' doar asa, de curiozitate...
instanta mi-a cerut expertiza pentru sustinerea celor invocate
ai mei aveau radarul la nici 10 metri de linia de tensiune cale ferata...stiu ca am facut trimitere la un act normativ in legatura cu aparatul ala de masurat si conditiile necesare pentru ca masuratoarea sa fie apreciata ca in regula...
m-am folosit si de treaba aia ca agentul constatator ( ala care spunea prin statie) era altul decat ala care mi-a constatat contraventia si mi-a scris procesul verbal
in plus, si astazi sunt convins ca nu am depasit viteza legala
in fapt!??
judecatorul a cerut expertiza prin care sa se certifice ca strada la care fac referire e la nici 10 metri de linia aia de tensiune
cand am vazut solicitarea instantei am ras si am mers la caserie... am platit amenda
judecatorii sunt oameni!!
in Romania... sa te fereasca Dumnezeu de justitie, precum si de sistem medical
daca judecatorul care iti va prelua cauza are o "castana" impotriva politistilor ( poate a luat si el vreo amenda) atunci poti invoca in sustinerea cauzei orice, oricum... daca nu... la fel!
Radar in mers
Spin265
Buna ziua. Mergeam prin localitate cu viteza de 80km/h cand de pe contrasens de deplasa un autoturism de politie berlina. Dupa ce am ajuns acasa, fiind din ... (vezi toată discuția)