avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara,

sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu cateva raspunsuri legate de o succesiune.
Daca pe titlul de proprietate a unui teren este trecut numele defunctului, insa terenul respectiv este inregistrat in Registru agricol atat pe defunct cat si pe sotia dansului, cum se face impartirea intre sotia decedatului si copii?
De asemenea, pe acelasi titlu de proprietate maiu apare un teren pe care sotia l-a mostenit de la parinti, insa cum titlu de proprietate s-a facut pe capul de familie cum se face impartirea.
Cheltuielile de inmormantare suportate de catre sotie se scad din masa succesorala?
Cel mai recent răspuns: BogdanLupu , utilizator 23:46, 2 Iunie 2011
Sotia mosteneste un sfert din masa succesorala, iar copiii (impreuna) mostenesc restul de treisferturi, masa succesorala insemnand toate bunurile mobile si imobile care au apartinut defunctului. Cheltuielile de inmormantare n-au legatura cu masa succesorala.
theosy a scris:

Cheltuielile de inmormantare suportate de catre sotie se scad din masa succesorala?

O intrebare cam cinica nu credeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune aniry_28 aniry_28 Bunicul meu a murit acum 3 luni. Cat din bunurile pe care le detinea mosteneste bunica mea si cat copii. Mentionez ca are numai teren extravilan. Este ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme! madarolivia madarolivia Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati ... (vezi toată discuția)