M -am mutat de curand intr-un bloc din alt cartier si vechiul proprietar imi cere sa ii restitui fondul de reparatii,la fel si administratorul sa platesc din urma? Este corect ?
Atunci cind a vindut apartamentul, vechiul proprietar trebuia sa-si fi primit inapoi de la ascociatie fondul de reparatii depus de el . Deci restituirea nu dvs. trebuie sa v-o ceara ci administratiei.
Dvs. ca nou proprietar trebuie sa depuneti din nou fondul de reparatii - echivalentul celei mai mari intretineri anuale, probabil se va ajusta in functie de valoarea cea mai mare a intretinerii lunare , dar discutati cu administratia/ presedintele blocului.
valitinu are dreptate, am confundat fondul de reparatii cu cel de rulment, dar din cite stiu pentru fondul de reparatii se achita o cota lunara adaugata intretinerii.
Cel care pleaca trebuie sa-si achite cota la zi la fel ca si intretinerea, iar cel care se muta plateste acea cota din momentul mutarii.. cred ca asa este
Fondul de reparatii nu se restituie la instrainarea apartamentului, ramane ca fond al apartamentului. In cadrul negocierii pretului de vanzare-cumparare, se negociaza pretul apartamentului tinand cont si de sumele existente la asociatie ca debite sau fonduri, de imbunatatirile deja facute si suportate de proprietar sau in curs de executare.
De exemplu vanzatorul unui apartament de la ultimul nivel poate scoate in evidenta ca tocmai a achiat la asociatie hidroizolatia terasei la care se lucreaza zilele acestea sau se vor incepe lucrarile imediat sau lucrarea a fost executat anul trecut iar viitorul proprietra nu va avea probleme multi ani cu infiltratiile... Si-atunci vanzatorul va obtine sigur un pret mai bun fata de alt vanzator care este intr-o situatie total diferita: nu a achita hidroizolatia si-i ploua in casa..
Parerea mea este ca in privinta fondului de reparatii nimeni nu are de negociat nimic cu nimeni. Vanzatorul poate cere un pret pe apartament , fara a specifica ca a facut si a dres, ca a dat nu stiu cat fond de reparatii.... Pretul final al casei il exprima el si isi are singur in vedere, in capul lui de ce pretaluieste apartamentul atat si nu altfel.....
Cumparatorul da sau nu pretul pe casa tinand cont de pretentiile lui, de propria lui judecata si nu in functie de cat fond de reparatii a achitat vanzatorul de-a lungul anilor.
Adica fiecare cu ale lui......
Singurul fond asupra caruia se poate discuta, si numai la administratie, este fondul de rulment care i se da vanzatorului, urmanda ca noul proprietar sa-l achite asa cum pretinde asociatia, in totalitate sau in rate......
Fond de rulment
Benafflek
Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect: am cumparat un ap. al carui fond de rulment, in valoare de 400Ron, a fost recuperat de ... (vezi toată discuția)