avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rezidenta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rezidenta

Buna seara! As dori sa aflu pasii pentru a fi in legalitate privind inchirierea unui apartament. Nu locuiesc in judetul natal si as dori sa inchiriez un apartament, insa nu stiu daca este necesara viza de flotant pentru a nu avea probleme de orice tip. Este suficienta incheierea unui contract? De ce tip trebuie sa fie acesta? La notar? Vreau sa evit orice fel de probleme, mai ales ca lucrez la un birou de traduceri si nu vreau sa ma trezesc cu vreun control si sa am parte de divergente pe aceasta tema. Va rog frumos sa ma indrumati. Multumesc mult de tot si va doresc o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:38, 3 Iunie 2011
Fiind un contract de inchiriere intre persoane fizice, nu este necesara autentificarea la notariat, exista formulare in acest sens la Administratia Financiara, il si inregistrati pe loc si sunteti ok, daca vreti sa va inscrieti si viza de flotant, mergeti si la Evidenta Populatiei cu contractul de inchiriere.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Contractul se incheie intre proprietar si chirias. Proprietarul inregistreaza contractul la finante si plateste impozitul aferent venitului din chrie, nu chiriasul.
Pentru viza de flotant trebuie sa se prezinte la politie chiriasul impreuna cu proprietraul. Proprietarul trebuie sa aiba la el actul de proprietate al apartamentului in original si sa semneze pentru luarea in spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ELuminita ELuminita Buna ziua, Am un apartament mobilat de 2 camere pe care vreau sa-l inchiriez la niste studenti pe 6 luni. Am inteles ca trebuie sa fac un contract la ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ilal ilal Doresc sa inchiriez un apartament, iar viitorii chiriasi au nevoie de viza de flotant. Din cate stiu, viza de flotant se acorda pe o perioada limitata, de ... (vezi toată discuția)