avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Am un credit ipotecar in derulare, ipoteca, un imobil, fiind evaluat acum 4 ani la 50.000 de euro. In prezent, imobilul valoreaza cam 25.000 de euro. Banca ma poate obliga sa vin si cu celalalt imobil pe care il detin in garantie?
Mentionez ca am de plata 53.000 de chf.
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 09:56, 7 Iunie 2011
Banca nu va poate obliga decat sa va respectati obligatiile din contractul de credit. Daca se reevalueaza imobilul si situatia este asa cum ati descris-o conform contractului de credit probabil ca aveti obligatia sa aduceti si alte garantii.
Daca intradevar aveti si alt imobil nu sunteti obligat sa-l declarati.
Banca va face tot felul de presiuni asupra dvs ar fi bine sa nu picati in plasa lor.
banca nu va poate obliga sa aduceti celalalt imobil in garantia creditului, numai ca, daca la reevaluarea imobilului ipotecat se constata o deteriorare a valorii colateralului, atunci banca va poate solicita reintregirea garantiei pana la concurenta creditului. aceasta reintregire poate fi realizata prin aducerea in garantie a altui imobil, care poate fi sau nu in proprietatea debitorului. daca banca va solicita reintregirea garantiei, iar dvs nu va conformati, atunci finantatorul va poate declara creditul scadent anticipat, datorita faptului ca, acesta poate constitui o creanta neperformanta, iar dvs nu ati respectat clauzele contractuale de obligatii ale imprumutatului. pentru clarificare, puteti revedea contractul de credit, din care recititi obligatiile debitorului si articolul privind garantia creditului. sa nu intelegeti gresit un lucru: banca nu va preseaza, ci va notifica ca, acest credit pe care il aveti angajat nu este acoperit de garantia constituita la acordare si va fixeaza un termen in care dvs trebuie sa reintregiti aceasta garantie. asadar, grija la abordarea problemei, daca doriti sa pastrati imobilul ipotecat............#-o
Foarte corect ceea ce afirma d-na Voinea. Doar ca- banca nu va declara creditul scadent anticipat daca nu veti suplimenta garantia, deoarece nu are niciun interes sa va execute silit atata timpcat creditul decurge in conditii normale. Daca nu aveti din ce plati rata, ati face bine sa va instrainati imobilul neipotecat, pentru a evita executarea silita si a acestuia. Da, acest imobil, desi neipotecat poate fi executat silit pentru creditul respectiv, asa cum pot fi executate silit orice bunuri din patrimoniul dvs, inclusiv veniturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare scadenta anticipata CristinaMunteanu83 CristinaMunteanu83 Buna ziua, In 2008 am accesat un credit PF de nevoi personale cu garantie ipotecara in CHF de la banca X. Din luna februarie a.c. nu am mai achitat din ... (vezi toată discuția)
Lamurire in privinta unei executari rads rads Buna Ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in privinta unei spete de executare ce va urma sa fie pusa in aplicare. Speta ar fi urmatoarea: in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Exectare silita bunuri pj+pf Nutulica26 Nutulica26 Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala . Valoarea de ... (vezi toată discuția)