avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ILEGAL SAU NU?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ILEGAL SAU NU?

Am divortat si urmeaza partajul.
Sotul meu a scos pe internet apartamentul la vanzare fara acordul meu.
Stiu ca nu il poate vinde fara acordul meu darn u exista nici un cadru legal ca a il impiedic sa imi aduca in casa personae straine? La vizionare? Daca acest lucru s eintampla ce pot face? ( eu am o cota mai mare din apartament decat el)
IN CAZUL IN CARE EL REFUZA SA PLECE DIN APARTAMENT PE PARURSUL PROCESULUI PENTRU A IMI FACE MIE VIATZA GREA ( M-A AMENINTAT IN ACEST SENS) IL POT LIMITA LA SUPRAFATA PE CARE O ARE EL STIPULATA PRIN CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE ( RESPECTIV 16 % ARE EL SI 84 % EU)
Va multumesc
Va rog sfatuiti-ma cum sa fac sa fiu protejata deoarece procesul poate dura ani.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 19:10, 3 Iunie 2011
Cred ca in situatia dvs. vanzarea apartamentului ar fi o solutie buna, care v-ar aduce un oarecare confort psihic, poate nu si material. Nu puteti sa impiedicati vizionarea apartamentului, decat daca nu permiteti accesul in acesta. Totodata nu puteti sa-l limitati pe sot la utilizarea apartamentului in cota de 16% , intrucat aceasta este o cota dintr-o proprietate comuna, indiviza in fapt , deci care poate fi individualizata ca atare. Aceasta cota va este necesara numai cand veti obtine suma pretinsa din vanzarea apartamentului, intrucat fiecaruia ii va reveni banii in cotele precizate de dvs. Pentru amenintare puteti formula o plangere la politie, depinde insa ce veti invoca in ea.
Din perspectiva partajului, daca nu aveti alte bunuri mobile/imobile de partajat, ii puteti propune fostului sot o rezolvare rapida, amiabila si definitiva, apeland eventual la un mediator, cu ajutorul caruia veti putea incheia un acord de mediere in care se va consemna numai ce decideti dvs. si sotul, autentificat ulterior la notariat. Argumentul ar fi acela ca din punct de vedere al pietii imobiliare, perspectiva este de scadere a pretului apartamentului, asa incat o vanzare rapida ar fi un lucru intelept pentru amandoi. Sau, daca nu il vindeti, ii puteti da o sulta (echivalentul banesc al cotei de 16% ce ii revine), in funtie de valoarea de piata a apartamentului.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
MIHAELA MOCENCO-KAMBERIAN, Avocat
Mai bine incercati sa ajungeti la o intelegere si sa ii cumparati cota lui. Ce veti face daca dumnealui gaseste un dornic sa ii cumpere cota si deveniti coproprietar cu un strain?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie impartire prin invoiala a apartamentului dupa divort pana la vanzarea acestuia danadinu49 danadinu49 Buna ziua, In iunie 2009 am divortat (dupa 33 de ani de casnicie)si am introdus actiune si pentru partajul unui apartament semidecomandat, compus din 3 camere ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire si scoaterea la licitatie a unui imobil dupa dezbaterea succesiunii aramaantoanelaofelia aramaantoanelaofelia Buna ziua. Suntem 3 frati din 3 casatorii diverse. Avem aceeasi mama. Mama a murit inaintea bunicii, iar bunica a cumparat acest apartament. Asadar contractul ... (vezi toată discuția)
Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)