avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitate intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitate intabulare

Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti va rog de la ce data si prin ce lege a devenit intabularea obligatorie si s-a inlocuit vechiul sistem???
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:35, 3 Iunie 2011
Legea nr. 7 din 1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare
Vechiul sistem de transcriptiuni-inscriptiuni a incetat sa mai fie folosit in momentul intrarii in vigoare a Legii nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv din august 1999.
Alaturi de aceasta Lege nr. 7/1996, activitatea birourilor de cadastru si publicitate imobiliara si, implicit, activitatea de publicitate imobiliara mai este reglementata prin Regulamentul de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul Directorului ANCPI nr. 633/2006, modificat si completat prin Ordinul nr. 133/2009 si 784/2011, respectiv prin regulamentul privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, aprobat prin Ordinul nr. 634/2006, modificat si completat prin ordinul nr. 134/2009 si Ordinul nr. 785/2011.
Deci daca eu as avea niste titluri de proprietate asupra unor terenuri pe care scrie 2002 inseamna ca ele sunt automat intabulate nu?
Iulian81 a scris:

Deci daca eu as avea niste titluri de proprietate asupra unor terenuri pe care scrie 2002 inseamna ca ele sunt automat intabulate nu?

NU
Nu, nu sunt automat intabulate, pentru ca nu le intabuleaza nimeni din oficiu (inca). Obligativitatea intabularii lor (in masura in care se doreste sa se dispuna de imobil) revine proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi pt.intabulare schimbate? OMC OMC am inteles ca acum trei sau 4 luni au schimbat legile pt. intabulare.si probabil de la sfarsitul lui septembrie o sa coste mai putin pt. al intabula (vezi toată discuția)
Legislatie si documentatie in domeniu carte funciara, cadastru Adriantot Adriantot Vom posta aici legislatia in domeniul Carte funciara, cadastru... Aici postam formulare, documentatie sau/si adrese, lincuri pe acesta tema. Incepem cu ... (vezi toată discuția)
Situatie juridica imobil vechi neintabulat Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Unde este inregistratata situatia juridica a unor terenuri sau case mai vechi ce nu au beneficiat de intabulare? M-ar interesa daca nu au asupra lor ... (vezi toată discuția)