avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietate?

Am cumparat etajul 1 (un apartament) dintr-o vila , proprietate privata, dotata cu centrala termica proprie si instalatie comuna de gaze , bransate stradal la sistemul distrigaz.. Nefiind specificat concret in contract, exista coproprietate(fortata si perpetua)??:-/:bow:
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:41, 3 Iunie 2011
daca utilitatile specificate asigura functionarea imobilului ele sint, pentru toti proprietarii, in proprietate comuna fortata si perpetua.
Da exista, asa cum v-a asigurat si colegul de mai sus, instalatiile comune pentru ambele apartamente, holurile, scarile de acces, peretii comuni, etc., constituie parti comune ale imobilului si sunt in coproprietate fortata si perpetua .
Va multumesc f.mult:coffee:,:love1:
In aceasta situatie, inseamna ca sunt coproprietar si al bransamentului initial(stradal) de gaze, si,
Daca vreau sa ma separ si sa-mi instalez centrala proprie de apartament, pentru obtinerea acordului de acces al furnizorului de gaz mai este necesar acordul notarial al proprietarului initial(vanzator in cazul meu) ?
Acest lucru l-as intreba mai degraba la E-On Gaz... Cu siguranta va pot lamuri ei mai bine... :">
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Paula Tudor, Consilier juridic
Ii voi intreba, dar as fi vrut sa fiu mai bine pregatit (din punct de vedere juridic), pentru o eventuala discutie contradictorie cu privire la calitatea de proprietar al utilitatilor de gaze, la care se face referire in Lg.gazelor si Hg1043/2004
Oricum ,va multumesc pt.amabilitate:vishenka:

Alte discuții în legătură

Instalare gaze dmd75 dmd75 Buna ziua.Am cumparat anul trecut un imobil.-corpul 6 parter ,situat in localitatea x ,strada A, nr b ,inscris in Cartea Funciara nrC a localitatii ,cu nr ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare conform decret lege 61/1990 alice19ice alice19ice Tatal meu a achizitionat un apartament intr-o vila compusa din 8 apartamente dispuse 4 la parter si 4 la etajul 1. Accesul fiecarui proprietar in apartament se ... (vezi toată discuția)
Gaze naturale - vreau sa ma separ , vecinii nu-mi dau voie istanmoni istanmoni Imobilul in care locuiesc eu are in total 12 apartamente, cate 6 apartamente pe cate o scara, deci pe 2 scari, fiind situat in sectorul 3 din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)