avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT VANZARE-CUMPARARE CONFORM DECRET LEGE 61/1990
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT VANZARE-CUMPARARE CONFORM DECRET LEGE 61/1990

Tatal meu a achizitionat un apartament intr-o vila compusa din 8 apartamente dispuse 4 la parter si 4 la etajul 1. Accesul fiecarui proprietar in apartament se face prin curtea proprie al fiecaruia. Cei care locuiesc la etaj au achititionat odata cu apartamentul si scara de acces la apartamentul propriu.
Cei 4 proprietari de la etaj au acces individual la podul imobilului care este aferent apartamentului.
Avand in vedere faptul ca in contractul de vanzare-cumparare nu se face referire la pod distinct si art.2 din Decretul Lege 61/1990 in care se specifica "prin locuinta se intelege suprafata locativa..camere, baie, bucatarie si alte dependinte...formand o unitate de sine statatoare, cum se poate obtine in proprietate podul?
Cel mai recent răspuns: alice19ice , utilizator 21:56, 27 Ianuarie 2015
Pai in cazul de fata, podul apartine tuturor fiind intr-o coproprietate fortata. E la fel ca la un bloc subsolul sau casa scarii. Deci dvs aveti o cota parte din pod ca si ceilalti proprietari. Cu conditia ca ceilalti proprietari sa nu aibe contracte diferite in care sa se specifice ca ei au cumparat si podul.
Multumesc pentru raspuns dar mie nu mi se leaga ceva. Eu inteleg prin drept de proprietate a unui bun imobil posesia, folosinta si dispozitia. In cazul podului amintit tatal meu are posesia si folosinta in sensul ca doar el are acces la pod prin scara vanduta prin contract dar nu are dispozitia pentru ca respectivul pod nu este specificat in contract. Coproprietatea fortata si perpetua are ca obiect un bun sau anumite bunuri care, prin natura lor, pot si sunt folosite in mod permanent de doi sau mai multi proprietari, neputand fi impartite. In cazul expus nici un alt proprietar nu poate folosi respectivul pod pentru ca nu poate ajunge la el decat incalcand proprietatea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inceteaza dreptul de coproprietate fortata al unui imobil (curte comuna) achizitionat prin programul " prima casa" carmen_ carmen_ Buna, Nu demult am achizionat un imobil intr-o curte comuna, apartamentul se afla la etajul unei case, mentionez ca e singurul aparament de pe etaj. ... (vezi toată discuția)
Decizii fara asociatie de proprietari dicris dicris Ziua buna, Caut o solutie la urmatoarea problema: in vila in care locuiesc exista 5 proprietari si evident curtea si spatiile comune (pod, spalatorie, ... (vezi toată discuția)
Coproprietate? dragonel dragonel Am cumparat etajul 1 (un apartament) dintr-o vila , proprietate privata, dotata cu centrala termica proprie si instalatie comuna de gaze , bransate stradal la ... (vezi toată discuția)