Tatal meu a achizitionat un apartament intr-o vila compusa din 8 apartamente dispuse 4 la parter si 4 la etajul 1. Accesul fiecarui proprietar in apartament se face prin curtea proprie al fiecaruia. Cei care locuiesc la etaj au achititionat odata cu apartamentul si scara de acces la apartamentul propriu.
Cei 4 proprietari de la etaj au acces individual la podul imobilului care este aferent apartamentului.
Avand in vedere faptul ca in contractul de vanzare-cumparare nu se face referire la pod distinct si art.2 din Decretul Lege 61/1990 in care se specifica "prin locuinta se intelege suprafata locativa..camere, baie, bucatarie si alte dependinte...formand o unitate de sine statatoare, cum se poate obtine in proprietate podul?
Pai in cazul de fata, podul apartine tuturor fiind intr-o coproprietate fortata. E la fel ca la un bloc subsolul sau casa scarii. Deci dvs aveti o cota parte din pod ca si ceilalti proprietari. Cu conditia ca ceilalti proprietari sa nu aibe contracte diferite in care sa se specifice ca ei au cumparat si podul.
Multumesc pentru raspuns dar mie nu mi se leaga ceva. Eu inteleg prin drept de proprietate a unui bun imobil posesia, folosinta si dispozitia. In cazul podului amintit tatal meu are posesia si folosinta in sensul ca doar el are acces la pod prin scara vanduta prin contract dar nu are dispozitia pentru ca respectivul pod nu este specificat in contract. Coproprietatea fortata si perpetua are ca obiect un bun sau anumite bunuri care, prin natura lor, pot si sunt folosite in mod permanent de doi sau mai multi proprietari, neputand fi impartite. In cazul expus nici un alt proprietar nu poate folosi respectivul pod pentru ca nu poate ajunge la el decat incalcand proprietatea mea.
Coproprietate?
dragonel
Am cumparat etajul 1 (un apartament) dintr-o vila , proprietate privata, dotata cu centrala termica proprie si instalatie comuna de gaze , bransate stradal la ... (vezi toată discuția)