As dori un sfat pentru rezolvarea situatiei de incapacitate achitare rate la banci pentru persoane fizice(ma refer la chestii serioase nu gen "castig la Loto" sau "mostenire matusa Tamara").
Nu stiu ce sfat va asteptati sa primiti, dar personal cred ca solutia sta in negocierea cu banca/bancile creditoare (refinantare, cresterea perioadei de creditare etc.).
Solutiile exista dar este foarte importantă si suma pe care ATI primit-o ca si credit fiindcă , dacă este foarte mare , in condițiile unei piețe imobiliare semiblocate si foarte jos , este foarte posibil sa nu mai puteți refinanta creditul si nici achita ratele, situație in care evident va veți pierde garantiile ipotecare . B-)
Sunt nenumarate solutii indiferent de piata, deoarece si unitatile bancare doresc sa isi recupereze banii decat sa stea cu ei blocati, iar recuperarea lor in urma vanzarii garantiei imobiliare (sau a bunurilor girate) intr-o piata partial blocata se doreste a se evita.
O refinantare nu se refera doar la scaderea ratei, se poate castiga foarte mult prin scaderea perioadei de creditare, ob. unei dobanzi mai mici, etc depinde de perioada cand a fost accesat creditul, si de durata sa.(pe ce perioada se intinde)
Buna ziua,
Am si eu o intrebare,daca se poate.
Am un credit de nevoi personale ,fara ipoteca.Am achitat 4 ani din 10.Daca doresc sa-l achit integral ,se reduce dobanda?Exemplu la 5000ron cu cat voi plati mai putin,este mai avantajos asa?
V-as fi recunoscatoare pentru un sfat bun.
Multumesc.
Si o alta problema .
As dori si eu o informatie ,daca se poate.
Am un credit fara ipoteca,pentru nevoi personale.Daca nu pot sa mai achit creditul din motive personale(somaj), iar banaca nu doreste sa accepte o restructurare a creditului la puterea mea de plata...ce se intampla ??? :(
ami11-platiti cat puteti,banca nu poate executa mai mult decat 1/3 din veniturile lunare de obicei va "sperie "cu diversi termeni gen executare silita ,blocare conturi etc dar asta i asa pentru "efecte speciale"
Partaj credit?
Dalba
Va rog sa-mi dati si mie un sfat:
Eu si sotul meu am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca( ipoteca fiind chiar apartamentul parintilor mei). Banii pe ... (vezi toată discuția)