avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate de plata credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate de plata credit bancar

Buna seara,
As dori si eu o informatie ,daca se poate.
Am un credit fara ipoteca,pentru nevoi personale.Daca nu pot sa mai achit creditul din motive personale(somaj), iar banca nu doreste sa accepte o restructurare a creditului la puterea mea de plata...ce se intampla ??? :(
Sau daca am achitat 4 ani din 10 si doresc sa-l achit integral se reduce dobanda?Exemplu la 5000ron cu cat voi plati mai putin,este mai avantajos asa?
V-as fi recunoscatoare pentru un sfat bun.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ami11 , utilizator 11:02, 5 August 2011
De obicei, cesioneaza creanta la firme specializate de recuperari debite si o sa va ameninte cat mai mult timp pana vor apela la calea civila.
La 5000 lei veti achita prin plata unica dobanda aferenta acestei sume, sa zicem 500 lei, daca dobanda este 10%.
Prin continuarea contractului, ati avea 69,44 lei rata plus 41,67 dobanda, care va scadea cu cate 0,58 lei in fiecare luna, deci veti avea de platit doar ca si dobanda 1440 lei.
Deci ar fi mai convenabil sa platesc anticipat?
Si banuiesc ca si recuperatorii isi adauga dobanda la suma restanta si cu timpul creste si suma datorata?
Daca nu sunt puse gaj pe obiecte imobile/neimobile ?
THE CHOICE IS YOURS! Calculul meu era pt o dobanda de 10%. Cesionarii nu pot adauga alta dobanda (in afara celei care curge in mod firesc), ci cheltuielile lor prilejuite de recuperarea debitului. Practic, ei "cumpara" de la banca datoria dvs cu un anumit procent din debitul dvs stabilit de comun acord cu banca.
Multumesc frumos pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incapacitate achitare rate banci - exista solutii pentru rezolvarea situatiei? ionmoromete ionmoromete As dori un sfat pentru rezolvarea situatiei de incapacitate achitare rate la banci pentru persoane fizice(ma refer la chestii serioase nu gen \"castig la ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Gaj pe contul curent Precup Maria Precup Maria Poate banca sa puna gaj pe contul curent al debitorului sau, in situatia in care i-a acordat un credit pentru nevoi personale.Daca da , are cineva un model de ... (vezi toată discuția)