avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Mama are Copil1+Copil2+Copil3+Copil4
Tata are Copil3 +Copil4

Copil 4 postdecedat fata de mama, si fara mostenitor
Tata post decedat fata de Mama si Copil4, anul decesului 2011

Mama a detinut doua terenuri A si B, iar impreuna cu Tata au detinut o casa.

Din terenul A din totalul de 100% :a vandut 55.17 % , apoi din totalul de 100% mi-a donat 34.48 %(Copil3) si a mai ramas 10,35% ( 55.17%+34.48%+10.35% = 100%)

Terenul B a ramas pe numele ei, intact , teren aflat in alta zona, probabil alta valoare.

Dupa succesiunea dupa Mama si dupa Tata, actul de donatie poate fi atacat de catre surorile mele (adica de Copil1 si Copil 2 ) chiar daca a fost autentificat de notar, in conditiile in care actul de donatie exista de 9 ani, iar de 7 ani Mama a decedat. ????? Sunt ceva termene prin care se subscriu, si la ce pot sa ma astept ?

Nu s-a facut succesiune dupa mama si dupa tata. Urmeaza.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:01, 3 Iunie 2011
La succesiune cele doua surori vor putea solicita jumatate.
abracadabrant mod de a relata speta dvs.donatia nu mai poate fi revocata. partea aceea de teren va ramane a dvs.vor trebui dezbatute ambele succesiuni dupa parintii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cote parti imobil roxana2008 roxana2008 Una din surori are certificat de mostenitor dupa mama pentru jumate din casa parinteasca . Acum a decedat si tata .Am facut succesiunea dar nu si partajul ... (vezi toată discuția)
Donatie Justmeee Justmeee Se poate ataca actul de donatie de catre frati? Mama mea mi-a facut act de donatie pe casa,tatal si fratele meu sunt decedati.mai am doua surori care au semnat ... (vezi toată discuția)
Posibilă moștenire Dariuscosmin Dariuscosmin Buna dimineata, tatăl meu este în conflict cu cele 2 surori si doar mama lor mai este în viață, momentan tata are grijă de mama lui. (Bunicul nu are ... (vezi toată discuția)