avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Anul trecut in luna august am eliberat un bilet garantie avalizat in nume propriu pentru o societate comerciala la care aveam functia de director executiv cu dreptde semnatura .Societatea a intrat in procedura de insolventa incepand cu data de 24 mai 2011.P edata de 03 06 2011 am primit notificarea unui executor cu propire pe societate si pe persoana fizica adica pe numele meu personal . Ce pot sa fac ?Astept o solutie . Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 17:06, 6 Iunie 2011
Pai prin BO avalizat raspundeti cu bunurile dvs. pentru suma stipulata in BO + dobanda legala si cheltuieli de executare.
Nu are importanta ca societatea a intrat in insolventa.
Executorul trebuia sa va comunice somatia de executare cambiala care reproduce continutul biletului la ordin.
Ce sanse sunt la contestatia la executare .Pot indica faptul ca am avalizat pentru societate atata timp cat ea a functiomata dar daca a intrat in faliment si eu nu mai sunt angajat al societatii pot sa raspund in continuare .Dar pentru bilete avalizate care sunt introduse dupa intrarea in faiment a societatii mai exista raspunderea personala .
Daca nu s-a emis somatia cambiala, aveti sansa sa castigati contestatia. Poate fi insa oricand inceputa o noua executare. Celelalte motive invocate de dvs nu au nicio acoperire legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat in nume personal ksimona ksimona In data de 21.12.2006 societatea noastra a luat un credit in valoare de 200.000 euro, garantat cu ipoteca si bilet la ordin fara scadenta si suma avalizat in ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)