avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de ingrijire a copilului pentru tata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de ingrijire a copilului pentru tata

Buna ziua,
Copilul s-a nascut in iunie 2010, tatal nu a lucrat intre 02.2010- 04.2010, mai poate intra in concediu de crestere a copilului daca de atunci lucreaza cu contract de munca? indemnizatia se calculeaza pt ultimele 12 luni calendaristice sau ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 3 Iunie 2011
Ultimele 12 luni inainte de la nasterea copilului.
daca are lipsa in cartea de munca 2 luni mai poate intra in concediu
?
B_oana a scris:

daca are lipsa in cartea de munca 2 luni mai poate intra in concediu
?

Daca nu indeplineste conditia de a avea realizate venituri supuse impozitului pe venit (este vorba despre veniturile din salarii, din activitati independente , din activitati agricole) in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, atunci nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC ... tatal poate beneficia de CCC dar fara indemnizatie.

In speta, perioada luata in calcul este iunie 2009 - iunie 2010, dar fiindca ii lipsesc 2 luni in care nu a realizat venituri atunci nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC, dar in schimb poate beneficia de CCC fara plata indemnizatiei.
1. Nu ati spus ce statut avea in cele doua luni in care nu avea CIM. Cu ce se ocupa?
2. Daca in perioada in care nu a lucrat a fost in somaj indemnizat acea perioada se ia in calculul celor 12 luni premergatoare nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil RaduAdi RaduAdi buna ziua.am o mica problema si sper sa gasesc ajutor aici.sotia mea e insarcinata si va naste undeva prin mai-iunie 2015.e angajata cu 4 ore, fiind angajata ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal de 1 luna vivi23ro vivi23ro buna ziua daca pe 26 noiembrie 2014 copilul implineste 2 ani si tatal nu a luat inca concediu crestere copil, as vrea sa stiu daca trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie ccc simonaoti simonaoti Buna ziua, mam angajat in 27 septembrie 2011 in 7 iunie am nascut ,la 37 de saptamani la alea 12 luni pt indemnizatie se pune si concediu prenatal si posnatal ... (vezi toată discuția)