avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz devalmasie vs uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz devalmasie vs uzucapiune

buna ziua,suntem intr-un proces de iesire din indiviziune si succesiune.suntem in devalmasie 3 familii.una din ele a dobindit terenul prin act de donatie de la tatal meu in 1995,in acelasi an tatal meu moare.acum suntem in judecata,am facut expertiza topo din care reiasa caci in realitate terenul este mult mai mare decit cele inscrise in acte.raportul de expertiza v-a fi facut doar pe mp inscrisi in acte.in ultimii 16 ani,nu am avut acces acolo,dupa ce a murit tatal meu,au inchis usa au facut scandal si asa mai departe.in casa nu a locuit nimeni,in curte donatarul si-a facut casa,extratabulara.nu este inca inscrisa in cf.are dreptul sa ceara uzucapiune de 10-20 ani?pe diferenta de teren?eu am martori,care pot declara ca nu am putut intra in casa,in curte...samd,tot timpul au sustinut ca e curtea lor.au folosit terenul dar nu au platit si impozitul,in ultimii 4 ani noi l-am platit.va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicole852107 , utilizator 21:18, 3 Iunie 2011
nimeni,nimic?:">
dar ce obiect are cererea de chemare in judecata? iesire din indiviziune? constatarea uzucapiunii? precizati care este obiectul dosarului.
ca obiect este iesirea din indiviziune,s-a facut expertiza topo,dar nu stiu cum facem cu restul de teren...v-a fi un alt proces?cum trebuie sa procedez?cum il pot intabula?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
nicole852107, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat va rog!urgent nicole852107 nicole852107 buna seara,am deschis proces de iesire din indiviziune si succesiune in urma cu 2 ani.problema sta in felul urmator,la expertiza topo s-a trecut doar numarul ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune stef11111 stef11111 Buna ziua ! In anul 2006 am mostenit de la bunica mea o casa si teren curte.Bunica mostenise la randul sau aceasta proprietate de la o sora. In timpul vietii, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire nicole852107 nicole852107 buna ziua,imi puteti spune cite expertize trebuie facute la o casa si teren intr-un proces de iesire din indiviziune ?am inteles caci se fac 3..,expertiza ... (vezi toată discuția)