buna seara,am deschis proces de iesire din indiviziune si succesiune in urma cu 2 ani.problema sta in felul urmator,la expertiza topo s-a trecut doar numarul de mp teren care erau in acte desi in realitate erau dublii mp.terenul a fost masurat in urma cu 20 si ceva de ani in forma de L..In luna martie a acestui an procesul a fost oprit,ne-a fost atacata o cota parte(cota de contract de intretinere) proces pe care l-am cistigat zilele trecute.in acest timp unul din piriti care avea contract de donatie de la tatal meu si-a facut expertiza topo, si-a marit terenul intrind pe terenul pe care vroiam sa deschidem noi proces de actiune in constatatre.avea dreptul?inca nu s-a dat sentinta iar el si-a masurat a trecut si peste ceea ce era al lui.azi am aflat,de la vecinii suparati caci au intrat si pe terenul lor cam 4 m..pot deschide acum proces de actiune in constatare daca nu s-a dat inca sentinta de la cel initial?acest pirit are dreptul sa intre pe acel teren?se pot ataca actele ce si le-a facut el?se anuleaza la judecatorie?va multumesc
Puteti ataca toate actele: prin apel/recurs, sau n cel mai rau caz, prin contestatie in anulare.
Daca mai aveti proces, puteti solicita, teoretic, o contraexpertiza.
nu cred ca se mai poate cere contra-expertiza daca expertiza s-a facut anul trecut in luna mai.problema e ca acest pirit a profitat de faptul caci procesul s-a intrerupt(proces intrerupt de masa care ne-a atacat contractul de intretinere),si si-a facut el expertiza de capul lui,pe unde a vrut el.eu stiam ca o expertiza ramine batuta -n cuie.si mai ales ca a intrat pe terenul care vroiam sa deschidem o actiune in constatare.teren care a fost al bunicului,aceea curte a fost in totalitate a lui,dar masurata gresit.se vede gardul vechi si pe google earth,gard pus de mai bine de 40 de ani.iar acum nenorocitul asta intra si se pune stapin!cum?pe baza caror acte se poate pune stapin?acest om si familia lui s-au pusi stapini in ultimii 16 ani pe ceea ce era al nostru,in urma decesului tatalui meu.au profitat.
procesul s-a inchis asa.. În baza art.244(1)al.(1)c.pr.civ. suspendă judecarea cauzei,in luna martie.luna viitoare se v-a redeschide pentru a se da sentinta.trebuie sa despagubesc o cota parte de 3/8 din casa si curte,iar alte 3/8 din curte i-au ramas la asta care-si face de cap cota obtinuta de la tatal meu prin contract de donatie in 1995.