buna seara,am deschis proces de iesire din indiviziune si succesiune in urma cu 2 ani.problema sta in felul urmator,la expertiza topo s-a trecut doar numarul de mp teren care erau in acte desi in realitate erau dublii mp.terenul a fost masurat in urma cu 20 si ceva de ani in forma de L..In luna martie a acestui an procesul a fost oprit,ne-a fost atacata o cota parte(cota de contract de intretinere) proces pe care l-am cistigat zilele trecute.in acest timp unul din piriti care avea contract de donatie de la tatal meu si-a facut expertiza topo, si-a marit terenul intrind pe terenul pe care vroiam sa deschidem noi proces de actiune in constatatre.avea dreptul?inca nu s-a dat sentinta iar el si-a masurat a trecut si peste ceea ce era al lui.azi am aflat,de la vecinii suparati caci au intrat si pe terenul lor cam 4 m..pot deschide acum proces de actiune in constatare daca nu s-a dat inca sentinta de la cel initial?acest pirit are dreptul sa intre pe acel teren?se pot ataca actele ce si le-a facut el?se anuleaza la judecatorie?va multumesc
da,pai asta s-a intimplat,s-a suspendat caci ne-a fost atacata cota care o detineam de contract intretinere.ce ma intereseaza pe mine este daca acest coindivizar are dreptul sa -si mareasca terenul,pe expertiza topo spune caci acel teren care este in plus nu poate fi identificat,iar omul asta isi face expertiza si-l intabuleaza.pot sa-i atac acest act,sau i se anuleaza daca deschid proces de actiune in constatare? daca de pe hartile vechi ale satului reiasa si se vede clar cu cine ne invecinam.mai ales caci ni s-a incalcat si rezerva succesorala,nu am mai putut recupera cota ce ni se cuvenea din contract de donatie cel detine de la tatal meu.