avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat va rog!urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat va rog!urgent

buna seara,am deschis proces de iesire din indiviziune si succesiune in urma cu 2 ani.problema sta in felul urmator,la expertiza topo s-a trecut doar numarul de mp teren care erau in acte desi in realitate erau dublii mp.terenul a fost masurat in urma cu 20 si ceva de ani in forma de L..In luna martie a acestui an procesul a fost oprit,ne-a fost atacata o cota parte(cota de contract de intretinere) proces pe care l-am cistigat zilele trecute.in acest timp unul din piriti care avea contract de donatie de la tatal meu si-a facut expertiza topo, si-a marit terenul intrind pe terenul pe care vroiam sa deschidem noi proces de actiune in constatatre.avea dreptul?inca nu s-a dat sentinta iar el si-a masurat a trecut si peste ceea ce era al lui.azi am aflat,de la vecinii suparati caci au intrat si pe terenul lor cam 4 m..pot deschide acum proces de actiune in constatare daca nu s-a dat inca sentinta de la cel initial?acest pirit are dreptul sa intre pe acel teren?se pot ataca actele ce si le-a facut el?se anuleaza la judecatorie?va multumesc
da,pai asta s-a intimplat,s-a suspendat caci ne-a fost atacata cota care o detineam de contract intretinere.ce ma intereseaza pe mine este daca acest coindivizar are dreptul sa -si mareasca terenul,pe expertiza topo spune caci acel teren care este in plus nu poate fi identificat,iar omul asta isi face expertiza si-l intabuleaza.pot sa-i atac acest act,sau i se anuleaza daca deschid proces de actiune in constatare? daca de pe hartile vechi ale satului reiasa si se vede clar cu cine ne invecinam.mai ales caci ni s-a incalcat si rezerva succesorala,nu am mai putut recupera cota ce ni se cuvenea din contract de donatie cel detine de la tatal meu.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
nicole852107, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre actiunea in constatare eu-bob eu-bob buna seara,am sa incerc sa ma exprim cat mai corect ca sa ma intelegeti.pina de curand am avut proces deschis pentru succesiune si iesire din indiviziune,in ... (vezi toată discuția)
Caz devalmasie vs uzucapiune nicole852107 nicole852107 buna ziua,suntem intr-un proces de iesire din indiviziune si succesiune.suntem in devalmasie 3 familii.una din ele a dobindit terenul prin act de donatie de la ... (vezi toată discuția)
Se poate numi hartuire? DORUSTA DORUSTA Un vecin mi-a deschis primul dosar civil ca i-am adus la cunostinta ca intre gardul lui de peste 50 de ani si tarusii mei batuti de topograf, exista o fasie de ... (vezi toată discuția)