avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre actiunea in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre actiunea in constatare

buna seara,am sa incerc sa ma exprim cat mai corect ca sa ma intelegeti.pina de curand am avut proces deschis pentru succesiune si iesire din indiviziune,in care vroiam sa despagubesc coopropietarul.noi avem 5/8 din constructii (3/8 mostenire+2/8 contract de intretinere) si 2/8 din teren prin contractul de intretinere.aceste 2/8 sunt cota parte de mostenire a bunicii,care le-a facut contract de intretinere parintilor mei.procesul s-a suspendat din cauza caci a fost atacat in instanta contractul de intretinere,de copiii bunicii care mintind ca nu stiau de acest contract facut acum 23 de ani.casa a fost a bunicului,acesti copiii care ataca acum acest contract de intretinere pe cota de 2/8,au renuntat la cotele lor cand s-a facut succesiunea dupa tatal lor(acum 28 de ani).acum in noul proces am hotarat sa primim cota parte de despagubire,am renuntat pentru a nu mai avea probleme cu ei,sunt agresivi si inervanti.cand s-a masurat terenul pentru a se face si iesirea din indiviziune s-a gasit o diferenta foarte mare intre suprafata inscrisa in acte si cea de la fata locului.se poate deschide actiune in constatare?cine poate deschide aceasta actiune daca cei ce raman cu casa au renuntat la succesiunea dupa tatal lor,terenul bunicului.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: eu-bob , utilizator 19:42, 22 Februarie 2012
se poate deschide actiune prin care sa dobanditi dreptul de proprietate prin uzucapiune. trebuie daor sa vedeti cui a apartinut cu acte acest teren. daca nu a apartinut nimanui se paote femite titlu de proprietate de carte prefectura
de uzucapat nu poate fi vorba pentru ca nu am stat acolo,dar am platit impozitul la casa si teren si noi si coopropietarul.o mica parte din terenul nostru apartine vecinului cu care am avut o discutie,la care am picat de comun acord sa indreptam lucrurile,adica sa-i dam ceea ce e al lui.se poate face si altceva?cum se poate emite titlu de proprietate de carte prefectura?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
eu-bob, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune cristinah cristinah Am mostenit 1/2 dintr-un teren agricol aflat in Jud. Vaslui aflat in indiviziune. Coproprietarul este decedat, are 2 copii care se afla in in strainatate de ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)