avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FACTURA MARFA SEMNATA , STAMPILATA CU PREVEDERI DE ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FACTURA MARFA SEMNATA , STAMPILATA CU PREVEDERI DE PENALITATI DE INTIRZIERE PA FATA FACTURII SI CONTRACT PE VERSO

Buna ziua !
Am emis factura si livrat marfa SC X catre SC Y , prevazuta cu penalitati procentuale pe fata facturii ( ex. factura tine loc de contract iar in cazul depasirii termenului de plata se pot aplica penalitati de 1% ) + contract tiparit pe verso facturii , stampilata si semnata pe fata facturii .
Firma Y este in insolventa iar administrorul judiciar nu a vrut sa imi recunoasca penalitatile aferente facturii emise , semnate si stampilate de SC Y , nici in instanta .
Ce pot sa fac in acest caz ?

Astept respectuos un raspuns .
Cel mai recent răspuns: Radulex , utilizator 20:01, 8 Iunie 2011
Pai care a fost motivul de respingere? Am mai vazut astfel de facturi cu un contract pe verso.
~ Conținut șters la cerere ~
Nenea Bodealex, ala de sus, prinde fluturi. Prietene, tu nu prea ai treaba cu administratorul judiciar, ala conteaza mai mult la lichidare. Tu faci cererea de inscriere a creantei, cu tot cu penalitati, la instanta. Este articol in legea 85 ca ai voie sa calculezi penalitati pina iti vine a f..e. Mai mult, cand intra in faliment, chiar daca esti inscris pe tabel cu o suma, mai poti face inca o cerere si-ti recalculezi suma. Daca administratorul te trece pe tabelul creditorilor cu o suma mai mica decat ti-ai calculat tu, faci contestatie la tabelul preliminar sau consolidat (e, misto termenii, vezi sa nu cazi.)
Numarul 2 si cel mai important, la cum arata spetza matale esti coada de pisica, in limbaj juridica creditor chirografar, deci si cu penalitati sau fara vei lua canci, merita sa te zbati doar daca vrei sa te inchizi in contabilitate cu suma respectiva, la care oricum pina la sfarsitul lichidarii e purtatoare de TVA, deci matale iti raportezi in contabilitate debitul la care scoti banul de TVA, ca fiscul nu te iarta.
Asa ca baga de seama daca merita.....
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de insolventa ciudat asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X am de recuperat de la SC Y aflata in insolventa , respectiv lichidare in prezent o suma de bani+ penalitati proveniti dintr-o factura ... (vezi toată discuția)
Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Solutie optima de recuperare debit intre doua societati comerciale asbinvest asbinvest Buna ziua ! Totalul penalitatilor datorate de SC Y catre SC X sunt de ~ 72000 lei . Care este solutia cea mai buna d.p.d.v financiar pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)