avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua
pe data de 24.05.2011, copilul meu a implinit varsta de 2 anisori eu trebuind sa ma intorc la serviciu, angajtorul nu ma mai primit pe vechiul post (vinzatoare magazin uz csnic ) ci la un alt punct de lucru, materiale de constructii fiind si vinzator si manipulant lucru destul de greu pentru o femeie drept urmare am plecat cautindu-mi alt loc de munca. Intrbarea mea este contractul a fost intrerupt prin acordul partilor ( art. 51, lit a, codul muncii ), pot beneficia de somaj?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 08:09, 9 Iunie 2011
Nu, deoarece trebuie sa existe o cauza care sa nu va fie imputabila dv. cum ar fi restringerea activitatii sau desfintarea postului.
lili_b a scris:

Buna ziua
pe data de 24.05.2011, copilul meu a implinit varsta de 2 anisori eu trebuind sa ma intorc la serviciu, angajtorul nu ma mai primit pe vechiul post (vinzatoare magazin uz csnic ) ci la un alt punct de lucru, materiale de constructii fiind si vinzator si manipulant lucru destul de greu pentru o femeie drept urmare am plecat cautindu-mi alt loc de munca. Intrbarea mea este contractul a fost intrerupt prin acordul partilor ( art. 51, lit a, codul muncii ), pot beneficia de somaj?
Va multumesc

Puteti beneficia de somaj numai daca c.i.m. va inceta din motive neimputabile dvs - de exemplu, concedierea pentru desfiintarea postului.
1. Ati gresit cand ati incetata CIM cu acordul partilor. Trebuia sa lasati pe angajator sa va concedieze.
2. Daca va gasiti urgen un loc de munca cu CIM pe perioada determinata (o luna de zile), la incetarea acestuia veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc pentru raspuns.
mai am o intrebare, am semnat incetarea CIM prin acordul partilor avind promisiunea unui alt loc de munca la alt angajator dar dupa o saptamana de munca la noul angajator fara forme legale, actele urmand a fi perfectate, am luat in primire magazinul, am fost instiintat ca mai exista cineva pentru acelasi post eu fiind trimisa acasa. Ce pot face ?
Multumesc
In aceste conditii nu prea aveti ce sa faceti ... decat sa vorbiti cu fostul angajator, poate va angajeaza pe durata determinata , astfel incat sa puteti beneficia de somaj.

Alte discuții în legătură

Am dreptul la somaj? __miha __miha Buna.In urma cu 2 saptamini mi-am depus cererea de demisie la vechiul loc de munca fara preaviz,cerere acceptata si deci cartea de munca mi-a fost inchisa pe ... (vezi toată discuția)
Somaj pt.salariat angajat cu cim perioada determinata luiza moldovan luiza moldovan buna ziua, in cazul unui salariat angajat cu CIM pe perioada determinata,am urmatoare a intrebare: in cazul in care se desfiinteaza postul inainte de ... (vezi toată discuția)
Somaj maridan03 maridan03 O persoana cu cim pe perioada determinata, la incetarea acestuia daca nu mai doreste prelungirea poate beneficia de somaj daca are 12 luni lucrate? Daca ... (vezi toată discuția)