avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plingere penala???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plingere penala???

Situatia se prezinta in felul urmator:
- de 2 ani locuim cu parintii(sotiei), anul trecut prin luna aprilie am lasat bble cu ei acasa noi neputind lipsi de la servici, iar seara cand neam intors lam gasit cu unul din cei doi dinti lopatari din fata rupt sustinind ca a cazut peafara( mai are doar un sfert sau mai putin din el).
Nu iam acuzat de nimica atunci crezand ca suntem si noi o "familie". Mam dus cu el la doctor ia scos ramasitele si gata mai mult nu se poate face fiind dinti de lapte bble avand 2 ani.
-acum de vreo luna li sa nazarit ca trebuie sa plecam de la ei sa ne cautam cu chirie, "nemaiavand loc" in cele 3 camere ale apartamentului,desi noi 3 stam in cea mai mica camera si impartim cheltuilile la jumatate(desi nu cred cai corect)si cu toate ca bbele sta la cresa de dim pina seaara cand terminam serviciul.
Idea ar fi: as putea sa fac cumva sai pot trage la raspundere ptr ce au facut adica neglijenta sau altceva si sa cer ceva daune, daca nu pecuniare macar sai fac de ras in oras,
- daca noi refuzam sa plecam, ne pot obliga in vreun fel adica legal sa plecam( buletinele sunt pe adresa respectiva fiind luati in spatiu cam acum 1 an si ceva.
Cel mai recent răspuns: dnc , utilizator 13:51, 11 August 2008
In ce priveste plangerea penala acum dupa un an...este tardiv.
Evacuarea dvs. o poate face in instanta. Atata timp insa cat nu aveti un contract de inchiriere incheiat cu socrii...situatia nu e prea roz pentru dvs.
Succes.
Sigur nui pot trage la raspundere in nicin fel? nici ptr ce iau fc copilului nici ptr ca vor sa plecam asa "ca asa vor ei" cu un copil minor in starda?
Legea nu apara razbunarile personale, e si motivul ptr. care s-au inventat termenele de prescriptie...
De ce ar fi tardiva plangerea penala?
Termenul pentru a depune o plangerea penala este de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila.

Alte discuții în legătură

termen depunere plangere moldovanmaria moldovanmaria Fiica mea a fost agresata fizic si verbal la scoala, de catre un grup de colege. Am scos certificatul medico-legal, si am depus plangere la directorul ... (vezi toată discuția)
Art. 210 cp vldstf vldstf pot sa depun o plangere in numele sorei mele care este plecata la munca in strainatate pentru furtul unor lucruri din casa de catre sotul acesteia? daca nu pot ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti brucsy brucsy BUna ziua, Sotia mi-a bagat la amanet cca 50 g Au fara acordul meu, inclusiv inelul de logodna. Problema este ca nu am acte pe el. Aurul il primisem de la ... (vezi toată discuția)