avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuzuri în serviciu/abateri disciplinare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuzuri în serviciu/abateri disciplinare

Care sunt caile de urmat faţă de atitudinea administratoarei de imobil care:

1. nu prezintă actele financiar contabile, expertului contabil cu care comitetul executiv a incheiat un contract, pentru efectuarea unei expertize financiare. Precizez că i s-a făcut o somaţie în acest sens, unde a semnat de luare la cunoştinţă, dar în ziua stabilită, pentru a treia oară am întâmpinat un refuz categoric şi nu s-au prezentat actele solicitate. O putem suspecta de rea intenţie? Ce are oare de ascuns?
2. a schimbat lacătul de la sediul asociaţiei, iar CE nu-şi mai poate organiza şedinţele acolo, decât în prezenţa administratoarei şi în timpul programului de încasări;
3. nu are depusă garanţia materială;
4. a refuzat semnarea fişei postului;
5. continuă să încaseze cheltuielile de întreţinere pentru o altă asociaţie la care este administratoare, la sediul asociaţiei noastre şi în acelaşi interval orar de casierie, deşi nu i se mai permite aceasta de către CE.
6. Pentru obstrucţionarea organului de control, pentru lipsa garanţiei materiale, pentru o atitudine de insubordonare faţă de CE şi pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, din motivele mai sus expuse, putem trece la desfacerea contractului individual de muncă?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:57, 8 Iunie 2011
1. Schimbati administratorul
2. Schimbati l;acatul
3. Cu viitorul administrator stabiliti clar garantia materiala
4. Pe viitorul administrator puneti-l sa semneze fisa postului cand o sa-l angajati
5. Pana la angajarea altui administrator, casieria sa o preia un membru al comitetului
6. Puteti desface contractul de munca din multe motive conform Codului muncii.
1.Având un contract de munca pe peroiadă nedeterminată procedura schimbării administratoarei, care ar fi? Am studiat Codul Muncii la cap. II, Răspundere disciplinara, eu intrebam dacă neprezentarea actelor, sau nesupunerea controlului ierarhic autorizat, este o abatere disciplinară, care să ne permită desfacerea contractului de muncă, fără a exista pericolul câştigării în instanţă de către angajată, a potenţialei contestaţii.
2. Nu riscăm schimbând noi lacătul? Nu ne poate pune in pericol acest gest, având în vedere că acolo sunt ţinute actele contabile? Nu vom putea fi acuzaţi de eventuale sustrageri de acte, ori bani? Poate aceasta e si intentia administratoarei sa ne transformăm din acuzatori în acuzaţi!
3. Dacă recurgem la alegerea unui cenzor din afară, acesta poate fi doar un licenţiat în domeniu financiar? Pentru angajarea lui trebuie să avem girul adunarii generale, sau putem lua decizia în comitet?
4. Cum trebuie să procedeze comitetul dacă preşedintele demisionează?
4. Il puneti pe vicepresedinte sa tina locul presedintelui sau, daca nu vrea, alegeti un presedinte dintre dv., membrii comitetului.

3. Pentru angajare trebuie sa decida numai comitetul, el angajeaza, el demite.

2. Este proprietatea dv., doamna, a asociatiei. Actele, documentele din arhiva sunt ale asociatiei. Ce sa faca cineva cu actele sustrase? Orice se poate duplica, deci asta, cu sustragerea e mai mult motiv de galceava decat lucru serios.

1.Tot ce ati descris aici este abatere disciplinara. Sunteti mai multi care constata acelasi comportament. Puteti fi martori intr-un eventual proces. In contract se stipuleaza ca ea este subordonata comitetului si presedintelui, asa ca ce spune comitetul ea trebuie sa execute, or....nu executa, dupa cum ne infatisati aci. Deci care ar fi problema? Ii dati avertisment si daca nu intelege de vorba buna ii dati preaviz de 20 zile si ii desfaceti CIM pe abateri disciplinare.
Daca tot ati lecturar acel capitol din Codul muncii, privind Raspunderea disciplinara, aveti f. mare grija cum procedati. Temerea dvs. este indreptatita. Daca procedura nu este corecta, riscati sa pierdeti procesul in instanta, sa-l reangajati, sa-i platiti salariul pentru perioada suspendata.
Cel mai bine ati proceda daca solicitati ajutorul unei persoane care lucreaza in Resurse Umane.
Este de preferat sa-l sanctionati ”gradual”. Desfacerea disciplinara a CIM se face numai pentru abateri deosebit de grave, sau pentru abateri disciplinare santionate, in mod repetat... Respectati cu stictete procedura. Daca admin-ul repeta abaterile disciplinare, ”ridicati stacheta” privind sanctiunea.
V-am raspuns numai la punctul 1, pentru ca la celelalte ati primit raspuns. Nu inteleg comportamentul acestui admin. Poate il reclamati si la Serviciul specializat al primariei in relatiile cu as. prop. si daca este cazul i se poate ridica atestatul de administrator de imobile si nu mai poate profesa in acea localitate - motiv numai bun de a-i desface CIM - dar pe alte criterii.
Daca mai aveti neclaritati, nu ezitati sa ni le comunicati, va ajutam cum putem mai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator asociatie de locatari privata amaliaionut amaliaionut Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum poate fi schimbat administratorul unei asociatii de proprietari . Mentionez ca nu i s-au constatat abateri si ... (vezi toată discuția)
Administrator de bloc - cercetat disciplinar babysee babysee Ce parere aveti despre cercetarea disciplinara prealabila a administratorului unui asociatii de proprietari in conf. cu prev. art. 267 alin 1 C. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezilia contractul de munca a admin parnosu68 parnosu68 Respect pentru toti cei ce gindesc pentru noi toti care suntem nestiutori.BREF..Am facut o expertiza din care a reiesit ca admin nu poate justifica o suma de ... (vezi toată discuția)