avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

Buna ziua,
va rog dati mi un sfat........
sunt casatorit din 2007 si am un copil de 1 an jumate. Avem o casa luata prin credit ipotecar , la care mai am de platit inca 16 ani.Eu lucrez, iar sotia este in concediu de ingrijire copil. Vreau sa divortez. Sunt deacord ca ea sa pastreze copilul , dar eu vreau sa pastrez casa. Cum ar fi bine sa procedez? Sa o despagubesc? Se face expertiza? Putem pe cale amiabila? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:39, 4 Iunie 2011
Buna ziua!
Este ciudat ,,targul" pe care doriti dv sa'l incheiati cu sotia dv.
Mama -copilul , iar tatal- casa. Punct.
Suna foarte ,,ciudat", mie cel putin, care sunt mama si stiu cat de greu este sa cresti un copil, mai ales daca nu ai o casa.
Copilul pe care il aveti nu este un lucru, un bun comun, este sange din sangele dv, viata din viata dv. Cum adica daca ar fi bine sa o despagubiti? La puiul acela micut care abia s'a nascut nu va ganditi?Unde o sa stea daca dv stati pe ganduri daca sa ii dati mamei ceva sau nu?!? :((
Asta nu e imparteala : tie iti las copilul, eu iau casa.
Este logic ca va trebui sa ii dati si sotiei o parte din valoarea imobilului, valoare care va fi evaluata de un expert evaluator desemnat din oficiu de catre instanta. Sotia dv are drept de creanta asupra imobilului.
Si este foarte IMORAL felul cum puneti dv problema !!!! X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
spiridon vasilica, utilizator
Nu vreau sa para un targ. Ea este din Bucuresti , eu nu. Inainte de casatorie am locuit la ea. Are un apartament in care locuieste cu mama ei. Dupa accea ne am hotarat sa ne luam o casa. Intre timp au aparut discutii intre noi si am ajuns la aceasta concluzie.........divort. Si eu i mi doresc copilul , dar sunt constient ca langa mama lui ii este mai bine, tinand cont ca este asa mic. Ea vrea sa vindem casa si sa achitam creditul , doar ca sa nu raman eu cu aceasta casa. Pentru ca ea nu ar avea posibilitatea sa plateasca o rata de 300 euro/luna. Iar eu vreau sa pastrez casa, sa platesc in continuare rata , dar nu stiu cum se procedeaza in urma unui partaj...........
Problema cred ca sta cam asa, casa nu va poate ramane d-voastra decat daca doreste si sotia acest lucru. Daca nu, instanta va dispune sa fie impartita 50/50. Iar legat de copil sa nu va faceti iluzii ca vi-l da instanta d-voastra, asta in situatia in care doriti sa o santajati pe mama ca-i luati copilul daca nu va da casa, si stie si ea acest lucru prea bine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
ContSters202274, utilizator
trebuie sa obtineti acordul bancii pt partaj si preluarea ratelor. pt a prelua singur creditul, trebuie sa aveti venituri suficiente. apoi puteti face partajul la notar sau in instanta.
sotiei i se cuvine despagubire pt cat ati achitat impreuna si pt imbunatatiri.
daca unul dintre dvs doreste casa si poate plati ratele, instanta nu va decide ca aceasta casa sa se vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament "prima casa" partaj divort divort2011 divort2011 Buna ziua! Sunt in situatia urmatoare: la inceputul acestui an am cumparat un apartament prin programul \"prima casa\". Ma aflu in pragul unui divort si as ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum se împarte dacă eu vreau sa bag divort și ... Rosktika Rosktika Bună ziua. Cum se împarte dacă eu vreau sa, bag divort și avem luat apartament impreuna după căsătorie pe care as vrea să-l păstrez eu? (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat,obiect de partaj dupa recasatorire? tumi tumi buna ziua ,as vrea sa stiu daca apartamentul pe care l-am dobandit printrun credit ipotecar,incheiat pe numele meu, impreuna cu sotia din prima casatorie,si ... (vezi toată discuția)