Se procedeaza ca divortul este un dosar, partajul un altul. Puteti divorta si fara partaj. Dupa cum puteti partaja si fara divort.
Daca va doriti partajul, introduceti actiune in instanta, solicitati atribuirea bunului imobil catre dvs, urmand a despagubi sotia cu 1/2 din valoarea bunului, de principiu.
Daca e cumparat cu credit sunt alte discutii.
Noi avem prea putine date pt a ajuta cu mai mult decat cele mentionate, Oricum sfatul e sa nu mergeti in instanta pt partaj fara avocat, caci implicatiile financiare sunt prea mari.
Apartamentul este cumpărat prin programul Prima casa. Eu sunt proprietara și el coplatitor în acte. Vreau sa rămân eu cu apartamentul trebuie partaj? Sai dau lui jumătate din suma apartamentului?
Partaj obligatoriu sa aveti 100% cota de proprietate, nu doar sa dati bani si apoi sa ii mai ceara. Aveti de impartit activ adica casa minus pasiv adica creditul. Sa preluati singura creditul, va trebuie acordul bancii. El ia 1/2 din ratele platite pana acum, si nu din pretul casei.
Divort
Simona RR
Buna ziua,
Am urmatoarea problema. Intentionez sa depun actele de divort. In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu sotul un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)