avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Cum se împarte dacă eu vreau sa bag ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Cum se împarte dacă eu vreau sa bag divort și ...

Bună ziua. Cum se împarte dacă eu vreau sa, bag divort și avem luat apartament impreuna după căsătorie pe care as vrea să-l păstrez eu?
Cel mai recent răspuns: Rosktika , utilizator 20:06, 2 Martie 2023
Il puteti pastra dvs, daca sotia este de acord si daca ii achitati contravaloarea jumatatii ei din apartament
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
raluk0207, utilizator
Se procedeaza ca divortul este un dosar, partajul un altul. Puteti divorta si fara partaj. Dupa cum puteti partaja si fara divort.

Daca va doriti partajul, introduceti actiune in instanta, solicitati atribuirea bunului imobil catre dvs, urmand a despagubi sotia cu 1/2 din valoarea bunului, de principiu.
Daca e cumparat cu credit sunt alte discutii.

Noi avem prea putine date pt a ajuta cu mai mult decat cele mentionate, Oricum sfatul e sa nu mergeti in instanta pt partaj fara avocat, caci implicatiile financiare sunt prea mari.
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Apartamentul este cumpărat prin programul Prima casa. Eu sunt proprietara și el coplatitor în acte. Vreau sa rămân eu cu apartamentul trebuie partaj? Sai dau lui jumătate din suma apartamentului?
Rosktika, utilizator
Partaj obligatoriu sa aveti 100% cota de proprietate, nu doar sa dati bani si apoi sa ii mai ceara. Aveti de impartit activ adica casa minus pasiv adica creditul. Sa preluati singura creditul, va trebuie acordul bancii. El ia 1/2 din ratele platite pana acum, si nu din pretul casei.
Mulțumesc mult pt informații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Simona RR Simona RR Buna ziua, Am urmatoarea problema. Intentionez sa depun actele de divort. In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu sotul un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este ... Florea2022! Florea2022! Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este cea care baga divortul a fost la o avocata si aceasta ia zis ca cine castiga custodia copiilor ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei CRISTINA NEAGU CRISTINA NEAGU Buna ziua, va rog dati mi un sfat........ sunt casatorit din 2007 si am un copil de 1 an jumate. Avem o casa luata prin credit ipotecar , la care mai am de ... (vezi toată discuția)