avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

Buna,as dori niste informatii in legatura cu o fapta savarsita de mine catalogata ca Vatamare Corporala Din Culpa.Astazi eram in fata blocului incercam sa parchez masina cu spatele,o tanara domnisoara mergea pe mijlocul drumului ,apoi intrand brusc in spatele meu incercand sa ajunga pe trotuar,am observato si am franta brusc dar din inertia masini am acrosato usor si a cazut,din fisa medicala reiese ca avand hematom cranio-facial in partea stanga si o julitura supericiala la picioru stang.Am coborat am incercat sai ofer prim ajutor sa mergem la spital sau ceva similar,dar dansa panicanduse a refuzat si a plecat acasa.Mai tarziu venise politia la mine fiind anuntati de spital la care ajunsese fata mai tarziu.Am fost la sectie am dat o declaratie cum sa petrecut situatia respectiva si mi-au zis ca imi ia permisul de conducere si mi-au dat o dovada de circulatie de 15 zile si au zis ca mi-o pot prelungi pana la verdict urmand sa ma inteleg cu tatal fetei,fata fiind minora.Intrebarea mea este ce as putea sa fac in cazul de fata sau ce repercursiuni s-ar isca daca nu as putea avea o intelegere amiabila cu tatal fetei?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rhiann , utilizator 20:27, 18 Iulie 2011
Inainte de toate vedeti cate zile de ingrijiri medicale are fata, ea trebuind sa isi scoata certificat medico-legal de la IML. Daca ingrijirile medicale au necesitat mai putin de 10 zile atunci nu avem infractiunea de Vatamare corporala din culpa, de fapt nu avem nicio infractiune.
Daca totusi exista mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale trebuie sa se constate daca a fost culpa comuna sau culpa unueia dintre parti.

Asadar, in situatia in care fata obtine certificat medic-legal cu cel putin 10 zile de ingrijiri, in termen de 2 luni de la accident poate face plangere prealabila impotriva dumneavoastra, dar va puteti impaca cu partea vatamata si aceasta isi poate retrage plangerea sau poate sa nu o formuleze. Impacarea va consta intr-o suma de bani care va acoperi cheltuielile medicale si probabil si ceva pe langa, puteti negocia pt a ajunge la o intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
ContSters178374, utilizator
M-am impacat cu victima si am primit acasa rezolutie care dispune
Neinceperea urmaririi penale
Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.
solutia se comunica
Cu drept de plangere impotriva solutiei conf. art.278 pr.pen
intrebarea mea este cu aceasta rezolutie pot merge sa imi ridic permisul sau include alte proceduri ce necesita timp si celelalte?
Categoric, DA! Prezentati-va la biroul de permise cu o copie de pe rezolutia Parchetului si solicitati restituirea permisului!
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
m.belu, utilizator
astazi am fost la Politia Rutiera pe judet dupa ce am batut atata drum , mi-au zis sa merg la judecatorie la mine in oras si sa solicit adresa politie judetene,dupa care judecatorie trebuie sa trimita ceva la ei si apoi sa ma duc eu acolo cu copia dupa rezolutie,buletin,dovada de circulatie .Mi-au lasa numaru lor de fix sa-i sun sa ma informez daca a ajuns respectivul document trimis de judecatorie..sincer m-au tampit de cap nu stiu ce adresa sa solicit de ce fac ei lucrurile atat de complexe..etc..parca am traii in evul mediu.parca nu ar exista pc-uri si internet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare prin accident auto flamyyo flamyyo Am dat de un necaz Ma deplasam catre serviciu cu masina societatii ora 7:45 conditii ploaie Am ajuns din urma un camion de tonaj care avea ceva probleme cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)