avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul de cotizare pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul de cotizare pentru pensie

buna ziua
am 51 de ani si o vechime in campul muncii de aproape 27 de ani (asa reiese din catrea de munca)
in decursul vietii am avut cativa ani in care am lucrat in afara tarii(cam 4 ani) timp in care nu am avut contract de munca inscris la camera de munca
intrebarea mea este:
- pentru acesti ani lipsa se poate plati contributia la asigurari sociale(pensie)
-ar fi util sa platesc si daca m-ar ajuta la iesirea mea la pensie si in ce fel
va multumes anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:14, 9 Iunie 2011
vulcan50 a scris:
intrebarea mea este:
- pentru acesti ani lipsa se poate plati contributia la asigurari sociale(pensie)

Acum nu puteti plati contributia de asigurari sociale retroactiv. Acest lucru a fost posibil anul trecut, pentru o perioada foarte scurta de timp, potrivit OUG nr. 94/2010.

vulcan50 a scris:
-ar fi util sa platesc si daca m-ar ajuta la iesirea mea la pensie si in ce fel

Ar fi util, dar un contract de asigurare sociala produce efecte de la data inregistrarii lui la casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este in vigoare oug nr. 94/2010 privind unele masuri in domeniul asigurarii unor categorii de persoane in sistemul public de pensii? stelin stelin Buna ziua, In perioada 1997-1998 am fost plecat din tara in Canada, la copii( medici) si nelucrand, nu am contribuit la stagiu de cotizare. Sunt aproape de ... (vezi toată discuția)
Care este procedura prin care un somer poate plati contributie la pensie? ContSters207843 ContSters207843 Subiect: Contributie pensie - somer Care este procedura prin care un somer poate plati contributie la pensie ? Am 27 ani de munca, sunt somer de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Pensii maryo31 maryo31 Pot sa imi platesc contributia pentru pensie pe tot anul 2010?fara asigurare,somaj, impozit,si celelalte care mai sunt?!Sa fie calculata cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)