avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intreprindere individuala pot alege sa platesc impozit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intreprindere individuala pot alege sa platesc impozit 3 %

Buna ziua, mi-am infiintat o intreprindere individuala si am adaugat 6 coduri CAEN, din care 3 sunt autorizate pt noul punct de lucru. Care sunt cele mai bune modalitati de alegere sa platesc impozit? Trebuie sa platesc pt fiecare cod CAEN in parte? Pot opta pt a plati 3% din venit? Mentionez ca spre sfarsitul acestei saptamani trebuie sa incep activitatea si sa declar la fisc. Codurile CAEN sunt: 7990 - alte activitati turism, - principala, 8219 - activitati de fotocopiere, documente... si 4741 comert calculatoare..

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 09:34, 5 Iunie 2011
Buna ziua ,
Impozitul de 3% pe venit este o optiune pe care numai persoana juridica(srl)o poate face, in anumite conditii .
Buna ziua, un prieten care are tot o intreprindere individuala in asigurari (insa cu un singur cod caen) plateste 3%din venit. Legat de faptul ca am mai multe coduri CAEN cum pot opta pt plata impozitului?
In cazul dvs. impozitul este de 16% din profit.
Va trebui sa declarati la inceperea activitatii un profit estimat (ex. :10000 lei - incasari ; 8000 lei plati = 2000 lei profit, deci impozitul stabilit cu titlu anticipat este de 360 lei), iar in anul urmator, in functie de inregistrarile din REGISTRUL JURNAL DE INCASARI SI PLATI, se va stabili daca profitul este mai mare decit cel estimat, sau ati inregistrat pierdere fiscala, deci exercitiul financiar este cu minus si in acest caz se restituie impozitul platit sau parte din el.
Succes in activitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare birou individual de arhitectura arhitectool arhitectool Buna ziua, Sunt arhitect cu drept de semnatura, angajat in cadrul unui birou de proiectare, si doresc sa infiintez un Birou Individual de Arhitectura. Am ... (vezi toată discuția)
Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)