avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Impacare parti accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Impacare parti accident

Buna ziua,
In cazul unui accident minor in care o persoana a fost ranita, a stat 2 zile in spital, de la legist a primit certificat medico-legal cu 17 zile ingrijiri ,daca nu se impaca partile, ce se intampla?se face dosar penal si care ar fi pedeapsa, daca este culpa comuna?Persoana accidentata cere daune de 4000 lei cand initial a zis ca nu are pretentii, pt ca nu are nimic grav, daca ii dau acum cat cere si dupa depune plangere?este posibil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:10, 5 Iunie 2011
In momentul in care va impacati cu victima, aceasta va da o declaratie in fata organului de cercetare penala al politiei, in care va arata ca isi retrage plangerea depusa ( impacarea partilor inlatura raspunderea penala).
Sau puteti veni in fata mediatorului si incheia un Acord de mediere, acord care nu ii va mai permite ulterior sa depuna aceasta plangere. Mai mult in prezenta mediatorului puteti negocia si conditiile de impacare, suma de bani, sau ce veti considera d-voastra partile ca este necesar.
Orice mediator autorizat din TAbloul mediatorilor va poate face o informare gratuita cu privire la procedura medierii.
Incercati intelegerea cu pagubitul si veti scapa de dosarul penal. Dupa intelegerea fie in fata organului de cercetare penala fie la mediator , pagubitul nu mai poate avea pretentii asupra dv pt vatamarea corporala. Iar daca este culpa comuna atunci cheltuielile se impart astfel: dv platiti 50% din reparatia lui iar el 50% din raparatia dv,
bineinteles fiecare isi foloseste RCA-ul lui pt plata catre celalalt iar paguba proprie se poate repara pe CASCO ( cine are ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal jhon.rapidistu jhon.rapidistu In urma unui confilct (bataie) partea vatamata a depus o plangere penala.Pe urma agresori s-au inteles cu partea vatamata sa retraga plangerea in schimbul ... (vezi toată discuția)
Cum s poate face impacarea partilor? neck88 neck88 Acum 2saptamani am lovit o persoana intr.un bar,fiin sub influenta alcoolului,care a necesitat 7 zile d spitalizare. Nu a formulat plangere dar m.a sunat si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)