avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum s poate face impacarea partilor?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cum s poate face impacarea partilor?

Acum 2saptamani am lovit o persoana intr.un bar,fiin sub influenta alcoolului,care a necesitat 7 zile d spitalizare. Nu a formulat plangere dar m.a sunat si mi.a cerut 20 mil. Sunt dispus sa platesc, dar cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 9 Decembrie 2012
Mergeti la un notariat si explicati problema.
Sa dea o declaratie ca a primit suma de bani si ca nu are nicio pretentie civila sau penala.
Sau prezentati-va in fata unui mediator autorizat pe care-l gasiti in Tabloul mediatorilor, pe site-ul cmediere.ro., caci la notariat veti plati la valoarea celor 20 milioane.

Si va citez si din Legea 192/2006:
Art. 69. - (1) În cazul în care procedura de mediere se desfăşoară înaintea începerii procesului penal şi aceasta se închide prin împăcarea părţilor, persoana vătămată nu mai poate sesiza, pentru aceeaşi faptă, organul de urmărire penală sau, după caz, instanţa de judecată.(2) Dacă procedura de mediere a fost declanşată în termenul prevăzut de lege pentru introducerea plângerii prealabile, acest termen se suspendă pe durata desfăşurării medierii. Dacă părţile aflate în conflict nu s-au impăcat, persoana vătămată poate introduce plângerea prealabilă în acelaşi termen, care îşi va relua cursul de la data întocmirii procesului-verbal de închidere a procedurii de mediere, socotindu-se şi timpul scurs înainte de suspendare.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Si eu sunt de parere ca ar fi depreferat sa va prezentati la mediator din motive financiare.
Si legea pare sa indrume catre mediator in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei medieri cui si unde ne putem adresa? cristinadamian cristinadamian Si medierea in cazul unui furt din locuinta poate sa aiba loc in orice moment al procesului penal? (vezi toată discuția)
Dosar penal jhon.rapidistu jhon.rapidistu In urma unui confilct (bataie) partea vatamata a depus o plangere penala.Pe urma agresori s-au inteles cu partea vatamata sa retraga plangerea in schimbul ... (vezi toată discuția)
Lovire persoane LupuDaniel5 LupuDaniel5 Buna ziua , o sa expun problema pe scurt si doresc sa primesc un sfat ! Sunt baiat , am 20 de ani si sunt student . Eram intr-o seara intr-un club , am ... (vezi toată discuția)