avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire persoane

Buna ziua , o sa expun problema pe scurt si doresc sa primesc un sfat !

Sunt baiat , am 20 de ani si sunt student . Eram intr-o seara intr-un club , am intrat intr-o disputa verbala cu un alt baiat , iar dupa un schimb de replici i-am dat o sticla in cap respectivului . Camerele in club au inregistrat momentul . A doua zi am vorbit cu baiatul lovit si ne-am inteles la plata de catre mine catre el a unei sume de bani pentru ca el sa nu se duca la politie .

Ceea ce ma intereseaza pe mine este daca se poate face vreun act ceva , care sa il puna in imposibilitatea de a se duce la politie dupa ce ii dau banii . Ma tem de situatia in care in prima faza mi-ar lua banii , apoi s-ar duce si la politie .
Multumesc anticipat !
Mergeti la un mediator sa incheiati un acord de mediere in care sa stipulati intelegerea dvs.
Puteti merge la mediator sau la avocat.
De principiu, nu exista nicio deosebire in acest caz.
Actul scris are aceeasi valoare daca va intelegeti inainte de sesizarea organului de politie.

Referitor la club poate exista o alta infractiune si faptul ca rezolvati cu baiatul sa nu va ajute.
Adica sa existe o alta infractiune si clubul sa faca plangere penala.
Articolul 69 din Legea nr.192/2006, prevede:
(1)In cazul in care procedura de mediere se desfasoara inaintea inceperii procesului penal si aceasta se inchide prin impacarea partilor, persoana vatamata nu mai poate sesiza, pentru aceeasi fapta, organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata .

Astfel ca daca ajungeti la o intelegere cu partea vatamata, nu trebuie sa va mai temeti ca aceasta va depune o plangere penala, careia i se va da si curs de catre organele abilitate.
Art. 69 a fost modificat prin LEGEA Nr. 255/2013 incepand cu data de 01.02.2014.
Se poate observa ca s-a modificat sintagma ”impacarea partilor” cu ”incheierea unei intelegeri”, tocmai pentru a nu se confunda cele 2 institutii, respectiv impacarea partilor cu acordul de mediere.
Acordul de mediere este un impediment al inceperii sau continuarii procesului penal, distinct de lipsa plangerii prealabile, retragerea plangerii si impacare.
Acordul de mediere nu este un mijloc de realizare a acestora, ci o alternativa.
ART. 69
(1) În cazul în care procedura de mediere se desfăşoară înaintea începerii procesului penal şi aceasta se închide prin soluţionarea conflictului şi încheierea unei înţelegeri, potrivit art. 56 alin. (1) lit. a), prin derogare de la dispoziţiile art. 157 alin. (3) din Codul penal, fapta nu va atrage răspunderea penală pentru făptuitorul cu privire la care conflictul s-a încheiat prin mediere.
(2) Termenul prevăzut de lege pentru introducerea plângerii prealabile se suspendă pe durata desfăşurării medierii. Dacă părţile aflate în conflict nu au încheiat o înţelegere, potrivit art. 56 alin. (1) lit. a), persoana vătămată poate introduce plângerea prealabilă în acelaşi termen, care îşi va relua cursul de la data întocmirii procesului-verbal de închidere a procedurii de mediere, socotindu-se şi timpul scurs înainte de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal jhon.rapidistu jhon.rapidistu In urma unui confilct (bataie) partea vatamata a depus o plangere penala.Pe urma agresori s-au inteles cu partea vatamata sa retraga plangerea in schimbul ... (vezi toată discuția)
Medierea in cazul unui accident de munca, soldat cu victime (incapacitate temporara, invaliditate, deces, accident colectiv) POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Daca in cazul unui accident de munca, soldat cu victime, in urma intocmirii procesului verbal de cercetare, dosarul ajunge la parchet, este posibila medierea ? ... (vezi toată discuția)
In cazul unei medieri cui si unde ne putem adresa? cristinadamian cristinadamian Si medierea in cazul unui furt din locuinta poate sa aiba loc in orice moment al procesului penal? (vezi toată discuția)