avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta electronica pe A2
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta electronica pe A2

Buna ziua. M-am lovit astazi de o mica problema. Am iesit din Bucuresti pe audostrada A2 si am mers pana la km 30 unde am fost nevoit sa parasesc autostrada din motivul rovinietei expirate. Nu am remarcat ca este expirata, ea fiind valabila pana pe 30 mai 2011, azi fiind 5 iunie 2011. M-am intors in oras, 30km, pentru achizitionarea unei roviniete valabile.
Problema se pune in faptul ca sigur nu m-au omis camerele de supraveghere video plasate la km 12 si sigur voi fi sanctionat.
Intrebarea mea este, exista vreo sansa sa scap de contraventie? Atat timp cat eu la 20 - 25 de minute dupa ce am trecut prin dreptul camerelor mi-am achizitionat o rovinieta valabila 7 zile?

A mai patit cineva asta?
Am nevoie de putin ajutor. E prima data cand s-ar intampla sa fiu taxat pentru rovinieta.


Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Daniel1990 , utilizator 20:29, 2 Ianuarie 2012
Nu ar fi absurd, ar fi realitatea. Am o gramada de cazuri cu aceeasi problema, in zona Glina, se emit mai multe procese verbale ( amenda+tarif de despagubire) in aceeasi zi, la ore diferite.
Daca tot ati achitat in aceeasi zi, puteti sa contestati PV in 15 zile de la comunicare.
Da. Chiar pe acest forum cineva spunea ca are sase procese verbale pe care le-a adunat intr-o singura zi, pana sa-si dea seama ca nu are la zi rovinieta.
Daca persoana respectiva si-a dat seama ca nu are rovinieta valabila si a achizitionat-o in ziua constatarii contraventiei, poate contesta PV si poate solicita inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu aplicarea unui avertisment.
Amenda +tariful = o suma maricica, merita incercat.
Succes!
Multumesc mult! M-a mai linistit raspunsul tau. Totusi e vorba de 128 ron + 28euro = 250ron x 2 drumuri = 500 ron amenda. E o suma cu care poti face destul de multe, in zilele astea....spre ex. benzina pentru 2 luni in cazul meu...

Ai auzit de cazuri care sa fi contestat decizia intr-o situatie asemenatoare si sa fi avut castig de cauza?

In orice caz iti multumesc pentru raspunsuri!
Deocamdata doar am intentat actiunile - competenta pt Glina e Judecatoria Cornetu ( jud. Ilfov).
Pt contraventii savarsite in octombrie, PV s-au comunicat in martie 2011. Deci va dura ceva.

Cand vi se comunica, puteti sa imi trimiteti mp si daca intre timp se judeca procesele, va spun ce a hotarat instanta.

Alte discuții în legătură

Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere contraventionala andreilixandru andreilixandru pe data de 14.09.2011 am fost oprit la fundulea(a2) pe sensul spre c-ta de un echipaj de politie care mi-a retinut talonul si mi-a eliberat pv de constatare in ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)