avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarire in baza legii 10/2001 - punerea in executie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarire in baza legii 10/2001 - punerea in executie

Doamnelor/Domnilor:

Recent am obtinut o hotarire in baza legii 10/2001 de retrocedare a unui teren expropriat inainte de1989. Paratul a fost primaria. Presupun ca dupa cele 15 zile de la comunicare, hotarirea devine definitiva, irevocabila si executorie. Prin urmare pot sa ma duc direct la cartea funciara si sa ma intabulez. Dupa care pun un gard si sunt proprietar. Gresesc?

Multumesc.

Dragos
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:07, 19 Iulie 2008
din moment ce nu o sa ai nici o piedica in ati investi hotararea cu formula executorie,. nu vad nici o piedica in ati conserva bunul si respectiv dreptul de proprietate asupra acestuia.
Deci: cadastru, intabulare, gard..sau chiar GARD mai intai ca nu ai de ce pierde vremea.
Bafta
Teoretic, asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile.
Practic nu e chiar atat de simplu.
Mai intai, va trebuie documentatia cadastrala pe care o va intocmi un geodez si va fi inregistrata la oficiul national de cadastru. Avand in vedere ca e vara, cele doua activitati pot dura cam doua-trei luni.
In baza acelor acte veti solicita inscrierea proprietatii in Cartea Funciara. Ulterior, veti merge la locul proprietatii si, doar in cazul in care nu e nimeni acolo, veti bate tarusii. Daca proprietatea e ocupata si persoanele se opun eliberarii, continuati lupta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate executa silit un apartament pentru recuperarea datoriilor ... mitabiciclista mitabiciclista Se poate executa silit un apartament pentru recuperarea datoriilor la intretinere de peste 10000 lei daca există o hotărâre judecătorească definitivă ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Problema cu un teren...cum procedez ? SebiManea SebiManea Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi despre cum trebuie sa procedez in urmatoarea problema: Socrul meu detine o suprafata de teren.Pentru acest teren, ... (vezi toată discuția)