avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate executa silit un apartament pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate executa silit un apartament pentru recuperarea datoriilor ...

Se poate executa silit un apartament pentru recuperarea datoriilor la intretinere de peste 10000 lei daca există o hotărâre judecătorească definitivă pentru plata sumei datorate către asociația de proprietari dar apartamentul datornicilor nu are cadastru și intabulare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:12, 29 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt executare nu e necesara intabularea sau/si cadastru.
Adica nu astea sunt piedica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Înseamnă că asociația trebuie să caute un alt executor judecătoresc pentru că actualul spune că nu poate scoate la licitație publica apartamentul pentru că nu are cadastru și nu se poate vinde fără.Datornici locuiesc în continuare fără să plătească nimic la întreținere,netulburati.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 829: (2) C. pr. civ.: „În cazul în care imobilul supus urmăririi nu este înscris în cartea funciară, executorul judecătoresc va solicita biroului de cadastru și publicitate imobiliară, în numele debitorului, deschiderea cărții funciare, în baza unei documentații cadastrale întocmite de o persoană autorizată și a titlurilor de proprietate obținute, când este cazul, în condițiile art. 660.”

Schimbati executorul. Sau daca e platit, se face o contestatie la executare.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inexistenta cadastrului nu constituie temei legal pentru neexecutare debite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament neintabulat BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua. Se poate executa silit un apartament daca acesta nu este intabulat? Cine va cere intabularea pentru a obtine nr CF si nr cadastral? Multumesc (vezi toată discuția)
Executarea silita. cioara 1972 cioara 1972 se poate executa silit un apartament fără că acesta să aibă cadastru și intabulare? (vezi toată discuția)
Buna ziua! suntem o asociatie de proprietari si avem urmatoarea ... nelumihai nelumihai Buna ziua! Suntem o asociatie de proprietari si avem urmatoarea situatie: avem un apartament cu datorii de peste 60.000 lei ,la intretinere si penalizari ... (vezi toată discuția)