avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Suntem o asociatie de proprietari si avem ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Suntem o asociatie de proprietari si avem urmatoarea ...

Buna ziua!
Suntem o asociatie de proprietari si avem urmatoarea situatie:
avem un apartament cu datorii de peste 60.000 lei ,la intretinere si penalizari ,cumulate in decursul anilor.
Asociatia a intentat actiuni in instante obtinand ,hotarari,care au fost trimise la executorul judecatoresc si recunoscute ca atare in instante.
Problema este ca acest apartament nu are cadastru si carte funciara si normal ca restantierul nu doreste sa faca acest lucru,incercam si noi dar,nu ni se permite intrarea unui cadastrist ,pentru a face acest lucru si nu poate fi scos la licitatie ,din ce ne spune executorul.
Ce putem face in acest caz?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:11, 23 Aprilie 2023
Codul de procedura civila
Art. 829: (2)
În cazul în care imobilul supus urmăririi nu este înscris în cartea funciară, executorul judecătoresc va solicita biroului de cadastru și publicitate imobiliară, în numele debitorului, deschiderea cărții funciare, în baza unei documentații cadastrale întocmite de o persoană autorizată și a titlurilor de proprietate obținute, când este cazul, în condițiile art. 660.”

Asociatia de proprietari in calitate de creditor are dreptul sa solicite instantei de judecata sa dispuna obligarea debitorului la efectuarea documentatiei cadastrale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita asociatie proprietari anditheodor anditheodor am un apatament scos la licitatie de catre asociatia de propritari pentru ca pesedintele care o reprezita nu mi-a aprobat o esalonare am ajuns la a doua ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere adriana ghiga adriana ghiga Ce tip de actiune poate fi promovata de asociatia de proprietari in vederea recuperarii restantelor la intretinere ale unui proprietar de apartament care nu ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)