avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiunea in evacuare intre persoane fizice.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiunea in evacuare intre persoane fizice.

Actiunea in evacuare intre persoane fizice, cate cai de atac are?
Ce art de lege?
Multumesc.
Fiti mai precisa. Ce calitate are persoana ce urmeaza a fi evacuata? Chirias sau locuieste fara forme legale acolo? Ca temei de drept, ati avea la dispozitie art. 480 si 1429 Cod Civil si 109 Cod de Procedura Civila. Cu stima.
Locuieste fara forme legale acolo.
Pretinde ca este posesor (uzucapiunea). Multumesc
Foirmulati o cerere de chemare in judecata, avand ca obiect "evacuare + pretentii", in cazul in care doriti si sa va plateasca lipsa de folosinta a imobilului. Actiunea se va intemeia pe art. 480 Cod Civil si art. 109, 112 Cod de Procedura Civila. Daca aveti acte de proprietate asupra imobilului, pe care nu l-ati parasit si care nu a fost locuit timp de cel putin 10-20 ani (uzucapiunea de 10 pana la 20 de ani) sau 30 ani (uzucapiunea de 30 de ani), veti avea castig de cauza. Cu stima.
caile de atac sunt apelul si recursul. din ce spuneti nu pare a fi doar o actiune in evacuare din moment ce chiriasul vrea sa faca si el o actiune prin care sa solicite instantei constatarea uzucapiunii.
De cand locuieste acolo? Daca locuieste de peste 30 de ani poate cere drept de uzucapiune.

Alte discuții în legătură

Actiune revendicare si evacuare av.danabuzgau av.danabuzgau buna seara...am nevoie de un sfat in legatura cu urmatorul caz.: in baza unui cotract de vanzare cumparare autentificat la notar a fost dobandit un imobil , ... (vezi toată discuția)
Decizie de kafka. pe ce îmi pot baza contestaþia în anulare? selfdefender selfdefender Trebuie să formulez o contestaţie în anulare, dar nu ştiu unde s-ar putea încadra motivele, dintre cele menţionate în C.proc.civ. În decizia nr. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare- hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cryo cryo Am cumparat un imobil in 2006 si am incheiat contract de vanzare-cumparare. La cateva luni vanzatorul m-a convins sa inchei un contract de intretinere pentru ... (vezi toată discuția)