avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Comunicare trimisa la adresa gresita , repercusiuni ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Comunicare trimisa la adresa gresita , repercusiuni proaste

Ma numesc Alexandra.Am avut pe rol un proces reincredintare custodie minor.Proces inceput in 2008 si trecut prin mainile a trei avocati.Proces care s-a terminat ca vai de lume , intr-o situatie pe care nu stiu cum s-o rezolv.In procesul de fond am avut parte de tot ce inseamna minciuni , tras de timp , nervi tocati. Nu mai spun de faptul ca locuind in strainatate mereu a trebuit sa traduc din olandeza in romana pana si ultima hartiuta.La procesul de apel ne-am inteles intre noi sa zic asa si tatal copilului a fost de acord ca fetita sa locuiasca la mine.S-a acceptat in instanta dar cineva foarte indragostit la momentul respectiv n-a trimis comunicarile la adresele nou mentionate.
In procesul de apel avand alti avocati am cerut ca acele comunicari sa fie trimise la cabinetele de avocatura aferente.Dar nu , cine le-a trimis a facut greseala sa le trimita la adresele vechi si ca atare fostul sot n-a primit comunicarea.Neprimind-o cei de la tribunal/judecatorie nu au putut sa-mi legalizeze hotararea ca fiind definitiva si irevocabila.Ci doar definitiva.Cu aceasta mentiune NU pot trece granita cu copilul fara acordul scris al tatalui.Ma refer la granita Romania- Olanda sau alte destinatii.
Acum fetita e cu mine de anul trecut.Anul trecut ( 2010) cand am depus dosarul pentru apel a facut si declaratia notariala ca o lasa sa calatoreasca .Dar a expirat.
El nu poate fi gasit decat la un nr de mobil si nici ala functionbil mereu.In rest n-am nicio adresa de la el , niciun alt nr de telefon fix.
Am reusit sa iau legatura printr-o minune acum 1 luna dar "norocul " a fost foarte scurt .Pentru ca la trei zile mobilul iarasi n-a mai functionat.
I-am cerut sa incercam o posibilitate sa facem acea hotarare si irevocabila iar el si-a exprimat dezacordul int-un stil foarte ferm.Iar eu i-am raspuns ca in acest caz nu risc sa calatoresc cu copilul in Romania.Daca prin absurd nu raspunde la telefon , sau e stricat? Cum dau de el sa imi semneze acea declaratie?
La care el ma ameninta ca ma actioneaza in judecata ca nu-mi respect indatoririle notariale.Prin aceasta a se intelege o declaratie data de mine la notar tot anul trecut ca ma oblig 1 data pe an sa trimit fata in Romania si biletul de avion il suport eu.Nu scrie data , nu scrie cate zile sa stea si de asemeni nu scrie ca ma oblig sa calatoresc cu ea.
I-am explicat destul de clar ca daca el ma actioneaza in instanta atunci voi mentiona si eu ca dansul nu plateste pensie alimentara.Si asta din luna septembrie anul trecut.El invoca ca m-a rugat sa nu plateasca pensie iar eu i-am comunicat ca poate pastra acei banuti ca sa isi cumpere un bilet de avion Ro-Olanda dus intors , 3-4 zile la hotel si sa aiba ce manca.Asta ca sa isi vada fiica inca o data pe an.Deci eu am renuntat la cei 600 € ca sa ii fac acest favor.In cazul in care in timp de 12 luni nu vine sa o vada atunci vreau banii sa-mi fie returnati.Pentru ca mie nu-mi convine ca el sa n-aiba indatoriri ci doar avantaje.
Eu pe perioada cat fata a fost in custodia lui am trimis pensie alimentara lunar si am calatorit pe cheltuiala mea .
In ceea ce priveste situatia actuala , am contactat avocatul care l-am avut la procesul de apel si mi-a comunicat ca NU se poate face nimic.Imi este greu sa cred ca nu se poate face nimic cu atat mai mult cu cat a fost vina institutiei.Chiar nu raspunde nimeni pentru asta? Chiar trebuie sa raman cu aceasta decizie de "definitiv"si va trebui sa ma milogesc la mana fostului sot pentru acea declaratie ?Si asta din cauza ca un functionar a dormit in loc sa-si faca treaba in timp ce avocatul care m-a reprezentat in spune ca nu se poate face nimic?!!
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:01, 9 Iunie 2011
Formulati o cerere de comunicare a hotararii la adresa corecta care
a fost indicata pe parcursul procesului. Indicati in cerere data de la care v-ati ales acel domiciliul procesual.
De la data comunicarii hotararrii incepe sa curga termenul de 15 zile pentru formularea unui eventual recurs.
Daca nu este formulat recurs, puteti legaliza si investi hotararea.
adriana olteanu a scris:

Formulati o cerere de comunicare a hotararii la adresa corecta care
a fost indicata pe parcursul procesului. Indicati in cerere data de la care v-ati ales acel domiciliul procesual.
De la data comunicarii hotararrii incepe sa curga termenul de 15 zile pentru formularea unui eventual recurs.
Daca nu este formulat recurs, puteti legaliza si investi hotararea.


Stimata doamna avocat,

In hotararea ce o avem acum , stampilata si numai buna de pus in rama scrie doar definitiv.Asta pentru ca avocata ce m-a reprezentat a spus ca n-a putut face nimic ca sa fie legalizata si irevocabil.Hotararea a fost pronuntata in sedinta publica la data de 30 -09-2010. Pe stampila unde se mentioneaza "definitiv " scrie data : 26 -10-2010 si mai scrie cu recurs. Mentionez ca peroada pentru recurs este de 15 zile. Eu am primit-o pe mail pe 02 martie 2011 iar din cate stiu el n-a facut niciun fel de recurs pana acum.
Daca a trecut mai bine de 8 luni mai pot face ceva? Avocata mea spune ca el are termen de recurs nelimitat pentru ca n-a primit acea comunicare. Fiind trimisa la o adresa la care el nu mai locuia de cel putin 1 an de zile , actualii proprietari au trimis-o inapoi la judecatorie cu mentiunea "nu mai locuieste la adresa ".
Deci el practic n-a intrat in posesia ei.Stie de ce a comunicat instanta pentru ca i-am comunicat eu la telefon.Nici macar o adresa unde sa ii trimit o copie a e-mailului nu am . Sa ii trimit mamei lui? Ea locuieste la 120 km distanta si am inteles ca nu se vad prea des.El locuind in Bucuresti nici macar n-a cadaticsit sa se duca la avocata lui sa-si ridice hotararea.
Dar eu ce fac in situatia aceasta?:((
Daca domiciliul a fost ales la cabinetul de avocatura, iar comunicarea a fost facuta la acel cabinet nu are importanta daca partea a mers acolo pentru a intra efectiv in poseseia hotararii.
Solicitati comunicarea hotararii la domiciliul pe care l-a ales pe parcursul procesului.
Potrivit dispozitiilor art. 98 din Codul de procedura civila schimbarea domiciliului pe parcursul procesului trebuie adusa la cunostinta instantei in scris sub sanctiunea neluarii ei in seama.
Exista si posibilitatea de a cere Judecatoriei publicarea dispozitivului sentintei intr-un ziar de larga circulatie, pe cheltuiala dv.

Daca domiciliul a fost ales la cabinetul de avocatura, iar comunicarea a fost facuta la acel cabinet nu are importanta daca partea a mers acolo pentru a intra efectiv in poseseia hotararii.


Tocmai asta spun ca cei care au trimis comunicarile NU au tinut cont de mentiunile facute la dosar mai precis la pagina n ca sa trimita la cainetele de avocatura asa cum s-a cerut ci la adresele vechi. Pe a mea au trimis-o la fostul avocat , pe a lui la adresa veche unde n-a mai locuit vreme de 1 an . Deci ei au trimis gresit .E vina tribunalului /judecatoriei ...a celor care se ocupa cu expedierea acelor comunicari.#-o


Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
AlexaDankloff, utilizator
Faceti cerere de recomunicare a hotararii la adresa care a fost indicata la pagina n. Aratati ca din vina instantei comunicarea hotararii s-a facut la o adresa gresita, nu s-a tinut cont de domiciliul indicat la pagina n.

Alte discuții în legătură

Retinerea corespondentei zal zal Decizia judecatoreasca privind programul de vizita al minorului cu drept de recurs in 15 zile mi-a fost retinuta de fostul sot hotararea a venit la adresa in ... (vezi toată discuția)
In loc de comunicare - recomunicare ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Intr-un proces civil, am declarat recurs inainte de comunicarea hotararii judecatoresti. Trecand destul de mult timp de la pronuntare am insistat ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila ContSters163632 ContSters163632 Buna ziua ,ma poate lamuri si pe mine cineva daca se poate,se poate ataca definitiva si irevocabila in instanta? Si sa fiu un pic mai expilicita \"termenul de ... (vezi toată discuția)