In anul 2010 am depus o cerere de subventie la APIA pentru o anumita suprafata ( declarata ca teren necultivat), iar in mai 2011 am primit aceasta subventie. De-abia acum cateva zile am aflat ca terenurile sunt intr-o zona defavorizata si ca de aceea sunt obligat sa depun 5 ani consecutivi dosarul la APIA, ceea ce eu nu doresc.
Mentionez ca nu am fost informat de acest lucru de catre reprezentantii APIA in momentul depunerii dosarului anul trecut. Am intrebat daca pot vinde acest teren chiar daca suprafetele sunt declarate la APIA si mi s-a spus ca da, dar nu mi s-a spus ca trebuie sa depun dosarul 5 ani consecutivi ( desi am afalt acum cateva zile ca aceasta prevedere este in vigoare din 2008).
Va rog sa-mi spuneti ce solutii legale am pentru rezolvarea acestei probleme si ce consecinte negative pot sa apara daca nu mai depun dosarul. (termenul limita de depunere a dosarului este 10 iunie 2011).
Va multumesc respectuos.
Dai bani inapoi si reziliez contractul. N-ai obligatia atunci cand reziliez contractul, dreptul tau. Vorbesti cu cei de la APIA. In orice caz la trei ani se face prima inspectia pe teren si daca nu ai indeplinit compromisul se suspenda plata. Tu ai primit punctuaj pentru ca este o zona defavorizata, dar acest nu este motivul principal, ci cel din masura ca ai aplicat-o, probabil ceea 141, (trebuie sa fiti mai concret), sprijinirea fermelor agricole de semi-subistenza. Dar acest program este mereu pentru 5 ani, cate o mie cinci sute de euro pe an. Daca ai primit-o 1500 de euro, va trebuie sa dati inapoi bani. Dv a declarat ca "indeplinesc conditiile minime de acordare a sprijinului prevazute in fisa masurii din Ghidul
Solicitantului si ma angajez sa le respect pe o perioada de minim 3 ani de la primirea sprijinului, inclusiv criteriile de selectie pentru care am fost punctat". Esti atunci obligat sa informez de aceste modificarile ce obliga sa dati bani inapoi. Si poate ce vei fi inregistrat ca ineligibil pentru alti proiecte con fonduri europeen.
E vorba de teren necultivat. Am primit aprox. 70 euro/ha din care am inteles ca 50 euro/ha reprezinta ajutor pt. zona defavorizata. Ce bani trebuie dati inapoi? Toti cei 70 euro/ha, doar cei 50 euro/ha? Se plateste si vreo dobanda sau penalitati? In cat timp trebuie dati banii inapoi? Nu e risc de procese, judecati, inchisoare etc? Intreb atatea pentru ca nu stiu legile in vigoare. Multumesc.
Dv trebuie sa se comunice schimbarile la APIA in termen de 10 zile cel mult de la data vanzari. Se comunica vanzari sau precontractul sau cesiunea. APIA va trebuie se va comunice teoric fara amenzi si penalitatii o creanta in favoare ei, dupa care ai un timp pentru a efectua plata. Nu este un caz nici penal nici nereguli nici fraude. Este o noua situatia care trebuie sa se informez. Fiind ca a primit cu angajament de cinci ani, APIA va face o titlu de creanta care le va comunica. Atata tot. Angajamentul 6 ai cererea de plata.
Subventie apia
leusan
De ce fel de documente sunt necesare pentru a lua subventie de la APIA pentru teren sun 10 HA?
Cum ma pot interesa daca in urma cu 3 ani s-a ridicat ... (vezi toată discuția)